Яєчня
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, смішно писати рецепт яєчні, але цілком імовірно, що початківцям кулінарам або дітям знадобляться деякі поради. Так що розповім, як приготувати яєчню, може комусь стане в нагоді.
Це самий базовий і класичний рецепт яєчні. Я смажу її на вершковому маслі, але можна використовувати і рослинне. Також можна додавати мелений чорний перець, тертий сир, овочі, нарізаний бекон і т. d.
Дуже класно є яєчню з білим хлібом, вмочують його скибочки в жовток.
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1
Яйця рекомендую промивати перед тим, як їх використовувати. Не нехтуйте цим!
2
На невеликій сковорідці розігрійте ложку вершкового масла, дайте йому розтанути і розподіліть по сковороді.
3
Розбийте яйця ножем і вилийте їх на сковороду так, щоб не пошкодити жовток. Секрет глазуньи якраз в цілих жовтках.
4
Злегка посоліть яйця і смажте на середньому вогні, поки білок не стане повністю білим, а краю яєчні не стануть світло-коричневими. Зазвичай це займає хвилини 2-3.
5
Акуратно перекладіть яєчню на тарілку за допомогою широкої лопатки.