Яєчня по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування яєчні по-італійськи багато, пропоную вашій увазі один з них. Ніжна фріттата зі шпинатом стане корисним і смачним сніданком.
Приготувати яєчню по-італійськи - це значить зібрати всі, що є в холодильники і залити яйцями. Насправді, варіантів цієї страви просто незліченна безліч, аж до додавання туди спагетті. Пропоную вашій увазі одну імпровізацію.
- Яйця - 8 штук
- Spittal - 250 грам
- Шинка або бекон - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Пармезан - 50 грам
- Моцарелла або brиnza - 100 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Лук очистити і дрібно нарізати. У розігріту сковороду (вибрати потрібно ту, яку потім можна поставити в духовку) налити трохи рослинного масла і відправити туди цибулю.
2. Часник почистити і пропустити через прес (можна потерти на тертці).
Коли цибуля трохи підзолотившись, відправити до нього часник і смажити ще 2-3 хвилини на повільному вогні.
Коли цибуля трохи підзолотившись, відправити до нього часник і смажити ще 2-3 хвилини на повільному вогні.
3. Шинку або будь-яке інше м'ясо нарізати невеликими шматочками і відправити на сковороду. Разом з шинкою можна додати помідори (свіжі або консервовані).
4. Яйця розбити в глибоку миску. Посолити і злегка поперчити. Додати молоко і злегка збити виделкою. Надіслати в яєчну суміш натертий на дрібній тертці пармезан і ретельно перемішати.
5. Коли шинка трохи підсмажиться, саме час додавати шпинат.
6. Перемішати всі інгредієнти на сковороді і вилити туди яйця.
7. Лопаткою акуратно перемішувати масу, щоб яйця рівномірно розподілялися над і під начинкою.
Коли яйця трохи підсмажаться, зверху викласти шматочки моцарели або бринзи і відправити сковороду в духовку на 10-15 хвилин.
Коли яйця трохи підсмажаться, зверху викласти шматочки моцарели або бринзи і відправити сковороду в духовку на 10-15 хвилин.
Готову страву можна подавати до столу гарячим, але і в холодному вигляді воно залишається смачним.