Яєчний торт
(покроковий рецепт з фото)
Чому цей торт так називається? Звичайно ж, тому що для його приготування потрібно використовувати досить багато яєць! Ця випічка вам точно припаде до душі: швидко і легко готується. Смачно!
Смачний і простий рецепт приготування яєчного торта перед вами, так що швидше за приступайте до готування! Вже тільки коли я повністю зробила цей торт, я здивувалася тому, як сильно він нагадує "наполеон", хоча і різниця, звичайно, також є. І чимала: тут тісто більш гладке і ніжне. Смачно і легко!
- Борошно - 350 грам
- Окріп - 300 мілілітрів
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1.2 склянки
- Яйця - 5 штук
- Молоко - 2 склянки
- Ванільний цукор - 0.5 чайних ложки
1. Спочатку зробимо тісто. У каструльці доводимо до кипіння воду, в яку додамо 3 ст.Л. Масла і стільки ж цукру. Цукор весь повинен розчинитися. Як тільки закипить, відразу ж змішаємо з борошном і перемішати.
2. Ось таке приємне і красиве на вигляд вийшло тісто. Відправимо його в пакет і в морозилку на півгодини.
3. Зробимо поки крем: окремо збиваємо білки, окремо - жовтки з цукром, що залишився, ванільним цукром, приблизно ще додамо 3 ст.Л. Борошна. Молоко підігріваємо, вливаємо в нього жовткову суміш, перемішаємо. Чекаємо, щоб крем загус. І коли крем стане густим і досить охолоне, вже тоді можна додавати збиті білки.
4. Тепер тісто дістанемо, розділимо на однакові частини. Кожну частину тіста розкачати, отримаємо корж. Коржик кожну обсмажити з двох сторін на сухій сковороді. Можна також запекти в духовці, але на сковороді швидше. Смажена кожен корж кремом, наверх накладаємо наступний.
5. Тепер даємо тортика настоятися і просочитися хоча б кілька годин. Я його з боків і зверху змастила кремом і посипала кокосовою стружкою, також прикрасила апельсинами. Смачно!