Рецепт Яєчний хліб фото

Яєчний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Яйця , Яєчний жовток
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 18
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Рецепт приготування яєчного хліба. Кращий яєчний хліб, який ви коли-небудь пробували.

Опис приготування:

У великій мисці розчинити дріжджі в воді. Додайте жовтки, 3 яйця, олія, цукор і сіль. Додати близько 3-1/2 склянки борошна, щоб зробити липке тісто.

Викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню. Місити з борошном поки стане гладким і пружним, близько 7 хвилин. Покласти в добре змащену миску і покрити маслом всю поверхню тесту. Накрити вологою тканиною. Поставити в теплому місці на 1-1/2 годину.

Замісити тісто і розділити на 3 частини. Скачати кожну частину в джгут близько 12 дюймів в довжину. Сплести три джгута в косу і защепіть кінці. Покласти хліб на змащене деко. Збити 1 яйце з дрібкою солі; змастити хліб. Дати хлібу піднятися, поки збільшиться в два рази, близько 45 хвилин.

Розігріти духовку до 375 градусов по Фаренгейту (190 градусів С). Ще раз змастити хліб яйцем.

Випікати 40 хвилин, або до золотистого кольору. Охолодити.


  • Пачка сухих дріжджів - 2 штуки
  • Теплої води - 2/3 склянки
  • Яєчних жовтків - 6 штук
  • Яйця, кімнатної температури - 4 штуки
  • Рослинної олії - 1/2 склянки
  • Білого цукру - 1/4 склянки
  • Солі - 1 Чайна ложка
  • Борошна - 41/2 склянки
У великій мисці розчинити дріжджі в воді. Додайте жовтки, 3 яйця, олія, цукор і сіль. Додати близько 3-1/2 склянки борошна, щоб зробити липке тісто.

Викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню. Місити з борошном поки стане гладким і пружним, близько 7 хвилин. Покласти в добре змащену миску і покрити маслом всю поверхню тесту. Накрити вологою тканиною. Поставити в теплому місці на 1-1/2 годину.

Замісити тісто і розділити на 3 частини. Скачати кожну частину в джгут близько 12 дюймів в довжину. Сплести три джгута в косу і защепіть кінці. Покласти хліб на змащене деко. Збити 1 яйце з дрібкою солі; змастити хліб. Дати хлібу піднятися, поки збільшиться в два рази, близько 45 хвилин.

Розігріти духовку до 375 градусов по Фаренгейту (190 градусів С). Ще раз змастити хліб яйцем.

Випікати 40 хвилин, або до золотистого кольору. Охолодити.

Схожі рецепти