Яєчний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування яєчного хліба. Кращий яєчний хліб, який ви коли-небудь пробували.
У великій мисці розчинити дріжджі в воді. Додайте жовтки, 3 яйця, олія, цукор і сіль. Додати близько 3-1/2 склянки борошна, щоб зробити липке тісто.
Викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню. Місити з борошном поки стане гладким і пружним, близько 7 хвилин. Покласти в добре змащену миску і покрити маслом всю поверхню тесту. Накрити вологою тканиною. Поставити в теплому місці на 1-1/2 годину.
Замісити тісто і розділити на 3 частини. Скачати кожну частину в джгут близько 12 дюймів в довжину. Сплести три джгута в косу і защепіть кінці. Покласти хліб на змащене деко. Збити 1 яйце з дрібкою солі; змастити хліб. Дати хлібу піднятися, поки збільшиться в два рази, близько 45 хвилин.
Розігріти духовку до 375 градусов по Фаренгейту (190 градусів С). Ще раз змастити хліб яйцем.
Випікати 40 хвилин, або до золотистого кольору. Охолодити.
- Пачка сухих дріжджів - 2 штуки
- Теплої води - 2/3 склянки
- Яєчних жовтків - 6 штук
- Яйця, кімнатної температури - 4 штуки
- Рослинної олії - 1/2 склянки
- Білого цукру - 1/4 склянки
- Солі - 1 Чайна ложка
- Борошна - 41/2 склянки
Викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню. Місити з борошном поки стане гладким і пружним, близько 7 хвилин. Покласти в добре змащену миску і покрити маслом всю поверхню тесту. Накрити вологою тканиною. Поставити в теплому місці на 1-1/2 годину.
Замісити тісто і розділити на 3 частини. Скачати кожну частину в джгут близько 12 дюймів в довжину. Сплести три джгута в косу і защепіть кінці. Покласти хліб на змащене деко. Збити 1 яйце з дрібкою солі; змастити хліб. Дати хлібу піднятися, поки збільшиться в два рази, близько 45 хвилин.
Розігріти духовку до 375 градусов по Фаренгейту (190 градусів С). Ще раз змастити хліб яйцем.
Випікати 40 хвилин, або до золотистого кольору. Охолодити.