Яблука в «хусточках»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.
Яблука в"хусточках" - таке миле назву у цієї смачної і швидкої домашньої випічки з листкового тіста. Готується швидко, виходить дуже смачно, рецепт найпростіший.
Опис приготування:
Якщо у вашому холодильнику знайдеться пласт листкового тіста і кілька яблук, спечіть смачну і ефектну домашню випічку з милою назвою"яблука в хусточках" . Готувати дуже просто, дивіться покроковий рецепт і печіть із задоволенням.
- Листкове тісто - 250 грам (лист, дріжджове або бездріжджове)
- Яблука - 4 штуки (нЕ великі)
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2-3 чайних ложок (або мідь)
- Горіхи - 20-30 грам (будь-які)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Яєчний жовток - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти.
Помийте яблука, видаліть з них серцевини.
Відріжте від віддалених сердцевінок по шматочку, товщиною приблизно 1 см.
Вставте вирізані шматочки знизу в яблуко, подібно пробці.
Подрібніть горіхи.
Змішайте цукор, горіхи і корицю.
Заповніть цукрово-горіховою сумішшю виїмки у яблук.
У пласта тіста відріжте збоку близько сантиметра.
Розділити тісто 4 частини.
Розкачайте кожен шматочок тіста в квадрат, розміром достатнім, щоб звернути в нього яблуко.
Зберіть кінчики тесту до центру і добре защіпніте, щоб при випічці вони не розкрилися.
З смужки тесту виріжте листочки, тупим боком ножа нанесіть прожилки, як у листя.
Викладіть заготовки на лист для випічки, закріпіть"листочки" з тіста.
Змастіть перед випічкою сумішшю яєчного жовтка і молока.
Випікайте при температурі близько 150 градусів 20-25 хвилин, стежте за своєю духовий.
Перед подачею посипте яблука"в хусточках" цукровою пудрою. Вийшла дуже смачна домашня випічка з приємним"сюрпризом" всередині.