Яблука протерті з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу запропонувати відмінний спосіб заготівлі яблук на зиму. Протерті з цукром яблука - чудова начинка для пирогів і пиріжків, а також смачний і корисний десерт в зиязик пору року.
Протерті яблука з цукром на зиму готуються просто і швидко. Завдяки тому, що в яблуках міститься велика кількість пектину, ця заготовка добре загусне і в холодну пору року стане чудовою начинкою для пирогів і пиріжків. Звичайно, яблука продаються цілий рік і в будь-який час можна зробити начинку. Але набагато зручніше дістати заготовку з комори. Цукор кладіть до смаку, адже яблука бувають солодкі і кислі. Удачі вам в приготуванні смачних і корисних протертих яблук. Із зазначених інгредієнтів виходить одна баночка об'ємом 500-600 мл.
- Яблуко - 1 кілограм
- Цукор - 100 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування протертих яблук на зиму.
Яблука помийте і очистіть від шкірки.
Видаліть у яблук насіннєву коробочку і наріжте яблука пластинками.
Нарізані яблука викладіть в каструлю з товстим дном. Наливати 50-70 мл. Води.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте яблука до м'якості. При цьому сік повинен повністю випарується, а яблучне пюре загуснути.
Додайте в яблучне пюре цукор за смаком.
За допомогою блендера збийте яблука з цукром до пишної, ніжною, однорідної консистенції. Якщо немає блендера, то протріть яблучне пюре через сито або друшляк.
Гарячі протерті яблука розкладіть в стерилізовані банки і відправте в холодне приміщення на зберігання.