Рецепт Яблука протерті з цукром на зиму фото

Яблука протерті з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Яблука , Цукор
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На сніданок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні я хочу запропонувати відмінний спосіб заготівлі яблук на зиму. Протерті з цукром яблука - чудова начинка для пирогів і пиріжків, а також смачний і корисний десерт в зиязик пору року.

Опис приготування:

Протерті яблука з цукром на зиму готуються просто і швидко. Завдяки тому, що в яблуках міститься велика кількість пектину, ця заготовка добре загусне і в холодну пору року стане чудовою начинкою для пирогів і пиріжків. Звичайно, яблука продаються цілий рік і в будь-який час можна зробити начинку. Але набагато зручніше дістати заготовку з комори. Цукор кладіть до смаку, адже яблука бувають солодкі і кислі. Удачі вам в приготуванні смачних і корисних протертих яблук. Із зазначених інгредієнтів виходить одна баночка об'ємом 500-600 мл.

  • Яблуко - 1 кілограм
  • Цукор - 100 грам
яблука протерті з цукром на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування протертих яблук на зиму.
яблука протерті з цукром на зиму - фото крок 2
Яблука помийте і очистіть від шкірки.
яблука протерті з цукром на зиму - фото крок 3
Видаліть у яблук насіннєву коробочку і наріжте яблука пластинками.
яблука протерті з цукром на зиму - фото крок 4
Нарізані яблука викладіть в каструлю з товстим дном. Наливати 50-70 мл. Води.
яблука протерті з цукром на зиму - фото крок 5
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте яблука до м'якості. При цьому сік повинен повністю випарується, а яблучне пюре загуснути.
яблука протерті з цукром на зиму - фото крок 6
Додайте в яблучне пюре цукор за смаком.
яблука протерті з цукром на зиму - фото крок 7
За допомогою блендера збийте яблука з цукром до пишної, ніжною, однорідної консистенції. Якщо немає блендера, то протріть яблучне пюре через сито або друшляк.
яблука протерті з цукром на зиму - фото крок 8
Гарячі протерті яблука розкладіть в стерилізовані банки і відправте в холодне приміщення на зберігання.

Схожі рецепти