Яблучний штрудель на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва люблять багато, але не завжди є можливість багато часу проводити на кухні. В якості альтернативи можу запропонувати рецепт приготування яблучного штруделя на швидку руку.
Приготувати яблучний штрудель на швидку руку в домашніх умовах можна для раптово заглянули гостей або коли хочеться чогось смачненького, але не хочеться довго коштувати на кухні. Відмінний варіант апетитною випічки без зайвого клопоту.
- Яблука - 2-3 штук
- Лаваш - 1-1, 5 штуки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Цукор - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. У рецепті приготування яблучного штруделя на швидку руку використовується дуже проста основа - тонкий лаваш. Його потрібно викласти на робочий стіл і приблизно половину змастити сметаною, присипавши цукром за смаком.
2. Накрити змащену частину половинкою другого лаваша (це допоможе уникнути намокання лаваша в процесі випічки).
3. Яблука очистити від шкірки і насіння. Натерти на середній терці і викласти тонким шаром на лаваш. Зверху можна присипати цукром (якщо яблука кислуваті), додати дрібку кориці.
4. Акуратно згорнути лаваш.
5. Викласти його швом вниз, щоб він добре тримав форму. До цього часу духовка вже повинна бути добре розігріта.
6. Змастити зверху розтопленим вершковим маслом. Присипати цукром, корицею. Ви можете використовувати і інші спеції - гвоздику, koriandr і t.d. Надіслати на деко і в духовку при температурі 180 градусів.
7. Випікається штрудель досить швидко - вже приблизно через 15-20 хвилин десерт буде готовий. Йому потрібно дати трохи охолонути, а потім розрізати і подавати до столу.