Рецепт Яблучний пиріг «Вульфов» фото

Яблучний пиріг «Вульфов»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Яблучний пиріг "вульфов" має історію. У деяких джерелах розповідається, що це улюблений пиріг А.С. Пушкіна. Його неодмінно готували до приїзду Олександра Сергійовича в будинку Вульфов.

Один з головних моментів - це правильно приготувати начинку. Часточки яблук після обсмажування повинні бути м'якими, але зберегти форму. В іншому процес простий і не займе багато часу.

  • Тісто листкове - 400 грам (бездрожжевое)
  • Яблука - 6-7 штук
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 80 грам(70 грам - для обсмажування яблук, 10 грам - для змащування форми)
  • Крем - 300 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - За смаком (для посипання пирога)
яблучний пиріг
Підготуйте необхідні інгредієнти. Тісто розморозити заздалегідь.
яблучний пиріг
Очистіть яблука від шкірки і насінної коробочки. Наріжте часточками.
яблучний пиріг
У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло.
яблучний пиріг
Перекладіть яблука в сковороду. Обсмажуйте яблука на середньому вогні до м'якості, але не дозволяйте, щоб часточки перетворилися в "кашу" .
яблучний пиріг
В кінці обсмажування додайте корицю.
яблучний пиріг
Додайте мед і акуратно перемішайте. Зніміть з вогню.
яблучний пиріг
У чаші змішайте сметану і яйця.
яблучний пиріг
Додайте яблука разом з соком, що виділився при обсмажуванні.
яблучний пиріг
Візьміть форму з бортиками. Змастіть маслом. Тісто розкачати більше діаметра форми. Викладіть у форму. Денце наколи виделкою.
яблучний пиріг
Начинку перелийте в форму. Акуратно розподіліть.
яблучний пиріг
Краї тесту загніть на начинку. Якщо необхідно, надлишки тесту обріжте. Поставте підготовлений пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
яблучний пиріг
Після закінчення часу дістаньте пиріг з духовки. Злегка охолодіть і подавайте до столу.
яблучний пиріг
Перед подачею посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти