Яблучний пиріг «Вульфов»
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний пиріг "вульфов" має історію. У деяких джерелах розповідається, що це улюблений пиріг А.С. Пушкіна. Його неодмінно готували до приїзду Олександра Сергійовича в будинку Вульфов.
Один з головних моментів - це правильно приготувати начинку. Часточки яблук після обсмажування повинні бути м'якими, але зберегти форму. В іншому процес простий і не займе багато часу.
- Тісто листкове - 400 грам (бездрожжевое)
- Яблука - 6-7 штук
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 80 грам(70 грам - для обсмажування яблук, 10 грам - для змащування форми)
- Крем - 300 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - За смаком (для посипання пирога)

Підготуйте необхідні інгредієнти. Тісто розморозити заздалегідь.

Очистіть яблука від шкірки і насінної коробочки. Наріжте часточками.

У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло.

Перекладіть яблука в сковороду. Обсмажуйте яблука на середньому вогні до м'якості, але не дозволяйте, щоб часточки перетворилися в "кашу" .

В кінці обсмажування додайте корицю.

Додайте мед і акуратно перемішайте. Зніміть з вогню.

У чаші змішайте сметану і яйця.

Додайте яблука разом з соком, що виділився при обсмажуванні.

Візьміть форму з бортиками. Змастіть маслом. Тісто розкачати більше діаметра форми. Викладіть у форму. Денце наколи виделкою.

Начинку перелийте в форму. Акуратно розподіліть.

Краї тесту загніть на начинку. Якщо необхідно, надлишки тесту обріжте. Поставте підготовлений пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Після закінчення часу дістаньте пиріг з духовки. Злегка охолодіть і подавайте до столу.

Перед подачею посипте цукровою пудрою. Смачного!