Яблучний пиріг в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Апетитний, рум'яний і соковитий пиріг з яблуками та з чашкою запашного чаю, да в колі рідних чи друзів ... Що може бути краще в прохолодну пору? ! Спечіть неймовірно смачний пиріг, не пошкодуєте!
Опис приготування:
Неймовірно ароматний і соковитий пиріг з великою кількістю смачної начинки з яблук ... Хочете спекти такий до вечірнього чаю або просто до візиту гостей? В цьому немає нічого складного, повірте. Рецепт досить простий. Інгредієнти доступні. Зате яка насолода ви отримаєте, скуштувавши шматочок цього пірога..Мм! .. Словами не передати Розповідаю, як приготувати яблучний пиріг в духовці, а ви уважно читайте, дивіться фото і обов'язково випробуйте ці ласощі.
- Яблука - 1 кілограм
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 175 грам(75 - в тісто, інше для начинки)
- Цукор - 6 Ст. Ложок(1 - в тісто, 5 - в начинку)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Згущене молоко - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 75 грам
Змішаємо сухі інгредієнти для тіста: борошно, цукор, сіль, ванільний цукор.
Збиваємо в окремій ємності яйце. Можна робити це міксером, можна - просто віночком. Головне - добре перемішати.
Додаємо до яйця сметану.
Перемішуємо до однорідності.
Вершкове масло нам буде потрібно м'яким, кімнатної температури. Тому ідеально достато його заздалегідь з холодильника, щоб встигло підтанути.
Додаємо масло до борошняної суміші, перетираємо все руками в крихту.
Додаємо яєчно-сметанним суміш, перемішуємо.
Тепер додамо рослинне масло й замішані м'яке і еластичне тісто. Загортаємо тісто в плівку, прибираємо його в холодильник хвилин на 40.
Своїм та очищаємо яблука від шкірки і серцевини. Потім нарізаємо їх тонкими скибочками.
Змішаємо корицю з цукром. Ця суміш нам знадобиться для начинки.
Тісто ділимо навпіл. Потім одну половинку знову ділимо навпіл, а другу - дві частини (у співвідношенні 2:1).
Великий шматок тіста (котрий 2/3) розгортаємо в тонкий пласт. За розміром він повинен бути, як діаметр вашої форми + бортики.
Викладаємо шар тіста в злегка змащену маслом форму, формуємо бортики. І тепер викладемо третину масла, що залишилося, нарізаного на маленькі шматочки.
Викладаємо третину підготовлених яблук.
Посипаємо яблука сумішшю цукру і кориці (приблизно 1, 5 ст. Ложки).
І поливаємо приблизно 3-ма столовими ложками згущеного молока.
Розкачуємо один з однакових шматочків тесту в тонкий пласт, накриваємо їм яблука і викладаємо третину масла шматочками. Потім знову яблука, цукор з корицею, згущене молоко.
Найменший шматочок тесту розгортаємо, закриваємо їм пиріг. Акуратно защипуємо краю, посипаємо пиріг цукром з корицею, робимо по поверхні невеликі надрізи для виходу пара.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 годину.