Рецепт Яблучний пиріг в духовці фото

Яблучний пиріг в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Яблука
ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Апетитний, рум'яний і соковитий пиріг з яблуками та з чашкою запашного чаю, да в колі рідних чи друзів ... Що може бути краще в прохолодну пору? ! Спечіть неймовірно смачний пиріг, не пошкодуєте!

Опис приготування:

Неймовірно ароматний і соковитий пиріг з великою кількістю смачної начинки з яблук ... Хочете спекти такий до вечірнього чаю або просто до візиту гостей? В цьому немає нічого складного, повірте. Рецепт досить простий. Інгредієнти доступні. Зате яка насолода ви отримаєте, скуштувавши шматочок цього пірога..Мм! .. Словами не передати Розповідаю, як приготувати яблучний пиріг в духовці, а ви уважно читайте, дивіться фото і обов'язково випробуйте ці ласощі.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Вершкове масло - 175 грам(75 - в тісто, інше для начинки)
  • Цукор - 6 Ст. Ложок(1 - в тісто, 5 - в начинку)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Згущене молоко - 150 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Крем - 75 грам
яблучний пиріг в духовці - фото крок 1
Змішаємо сухі інгредієнти для тіста: борошно, цукор, сіль, ванільний цукор.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 2
Збиваємо в окремій ємності яйце. Можна робити це міксером, можна - просто віночком. Головне - добре перемішати.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 3
Додаємо до яйця сметану.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 4
Перемішуємо до однорідності.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 5
Вершкове масло нам буде потрібно м'яким, кімнатної температури. Тому ідеально достато його заздалегідь з холодильника, щоб встигло підтанути.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 6
Додаємо масло до борошняної суміші, перетираємо все руками в крихту.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 7
Додаємо яєчно-сметанним суміш, перемішуємо.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 8
Тепер додамо рослинне масло й замішані м'яке і еластичне тісто. Загортаємо тісто в плівку, прибираємо його в холодильник хвилин на 40.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 9
Своїм та очищаємо яблука від шкірки і серцевини. Потім нарізаємо їх тонкими скибочками.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 10
Змішаємо корицю з цукром. Ця суміш нам знадобиться для начинки.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 11
Тісто ділимо навпіл. Потім одну половинку знову ділимо навпіл, а другу - дві частини (у співвідношенні 2:1).
яблучний пиріг в духовці - фото крок 12
Великий шматок тіста (котрий 2/3) розгортаємо в тонкий пласт. За розміром він повинен бути, як діаметр вашої форми + бортики.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 13
Викладаємо шар тіста в злегка змащену маслом форму, формуємо бортики. І тепер викладемо третину масла, що залишилося, нарізаного на маленькі шматочки.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 14
Викладаємо третину підготовлених яблук.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 15
Посипаємо яблука сумішшю цукру і кориці (приблизно 1, 5 ст. Ложки).
яблучний пиріг в духовці - фото крок 16
І поливаємо приблизно 3-ма столовими ложками згущеного молока.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 17
Розкачуємо один з однакових шматочків тесту в тонкий пласт, накриваємо їм яблука і викладаємо третину масла шматочками. Потім знову яблука, цукор з корицею, згущене молоко.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 18
Найменший шматочок тесту розгортаємо, закриваємо їм пиріг. Акуратно защипуємо краю, посипаємо пиріг цукром з корицею, робимо по поверхні невеликі надрізи для виходу пара.
яблучний пиріг в духовці - фото крок 19
Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 годину.

Схожі рецепти