Яблучний пиріг Олени Чекалова
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Неможливо собі і уявити осіннє чаювання без яблучних пирогів! Соковиті ароматні яблука чудово поєднуються з будь-яким тестом. І багато яблучних пирогів просто не буває! Ось такий дуже простий рецепт пирога з великою кількістю яблук я побачила у Олени Чекалова. І, звичайно ж, не змогла пройти повз!
Опис приготування:
Це зовсім простий рецепт. Випікати пиріг рекомендовано в мультиварці, але і в духовці він відмінно пропечется.Можно додати в тісто мускатний горіх або корицю - буде смачно!
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Молоко - 130 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно пшеничне в / сорт - 120 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яблука - 500 грам(3-4 штуки)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
Яблука очистіть від шкірки і насіння, розріжте на четвертинки і наріжте тоненькими скибочками. Викладіть в глибоку миску, полийте лимонним соком і обережно перемішайте.
Яйця збийте з цукром до повного розчинення крупинок цукру.
Влейте молоко, додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло. Зверху засипте просіяне з розпушувачем борошно і міксером на низькій швидкості перемішайте тісто. Воно виходить досить рідким, як оладьевое.
Вилийте тісто в миску до яблук і перемішайте лопаткою.
Вилийте суміш у змащену чашу мультиварки і випікайте в режимі"Випічка" 45 хвилин. Перевірте готовність лучиною.
Готовий пиріг вийміть з допомогою решітки для пароварки, переверніть на цю ж грати і залиште остигати.
Смачно подавати пиріг теплим. Зверху його можна посипати цукровою пудрою або подати з кулькою морозива.