Рецепт Яблучний пиріг Олени Чекалова фото

Яблучний пиріг Олени Чекалова
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Неможливо собі і уявити осіннє чаювання без яблучних пирогів! Соковиті ароматні яблука чудово поєднуються з будь-яким тестом. І багато яблучних пирогів просто не буває! Ось такий дуже простий рецепт пирога з великою кількістю яблук я побачила у Олени Чекалова. І, звичайно ж, не змогла пройти повз!

Опис приготування:

Це зовсім простий рецепт. Випікати пиріг рекомендовано в мультиварці, але і в духовці він відмінно пропечется.Можно додати в тісто мускатний горіх або корицю - буде смачно!

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Молоко - 130 мілілітрів
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Борошно пшеничне в / сорт - 120 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яблука - 500 грам(3-4 штуки)
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
яблучний пиріг Олени Чекалова - фото крок 1
Яблука очистіть від шкірки і насіння, розріжте на четвертинки і наріжте тоненькими скибочками. Викладіть в глибоку миску, полийте лимонним соком і обережно перемішайте.
яблучний пиріг Олени Чекалова - фото крок 2
Яйця збийте з цукром до повного розчинення крупинок цукру.
яблучний пиріг Олени Чекалова - фото крок 3
Влейте молоко, додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло. Зверху засипте просіяне з розпушувачем борошно і міксером на низькій швидкості перемішайте тісто. Воно виходить досить рідким, як оладьевое.
яблучний пиріг Олени Чекалова - фото крок 4
Вилийте тісто в миску до яблук і перемішайте лопаткою.
яблучний пиріг Олени Чекалова - фото крок 5
Вилийте суміш у змащену чашу мультиварки і випікайте в режимі"Випічка" 45 хвилин. Перевірте готовність лучиною.
яблучний пиріг Олени Чекалова - фото крок 6
Готовий пиріг вийміть з допомогою решітки для пароварки, переверніть на цю ж грати і залиште остигати.
яблучний пиріг Олени Чекалова - фото крок 7
Смачно подавати пиріг теплим. Зверху його можна посипати цукровою пудрою або подати з кулькою морозива.

Схожі рецепти