Яблучний пиріг Маринчині Творінкі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Яблучних пирогів багато не буває! Рецепт цього яблучного пирога я побачила на ютубі на каналі"Маринчині Творінкі" . Зацікавило, приготувала і тепер вирішила поділитися ним з вами.
Опис приготування:
Незважаючи на досить великий набір інгредієнтів, готується дана випічка досить легко і швидко. Я б сказала рецепт із серії - на швидку руку, впорається будь-який початківець кулінар. Підкуповує даний рецепт ще й тим, що тут відсутня вершкове масло, маргарин або майонез. А ось сам пиріг по структурі виходить дуже ніжний, повітряний і смачний! неодмінно спробуйте! А як приготувати яблучний пиріг Маринчині Творінкі я розповім докладно в покроковому рецепті нижче.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка (тісто)
- Борошно - 2 склянки (тісто)
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Молоко - 0, 5 склянки (холодну)
- Ванілін - 1 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Яблука - 2-3 штук (великі)
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 40 грам (крихта)
- Борошно - 100 грам (крихта)
- Обкладинка - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Насамперед приготуйте крихту. Для цього з'єднаєте борошно, цукор і холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Перетріть руками до стану крихт і приберіть посипання поки в холодильник.
В окремій глибокій мисці з'єднайте яйця, цукор, ванілін і сіль. Збийте до появи білої піни.
Додайте рослинне масло і молоко, продовжуючи збивати.
Насипте борошно і розпушувач. Збийте все ще раз.
Має вийти тісто, по консистенції приблизно як сметана.
Форму для випічки змастіть маслом, дно і боки присипте борошном або манкою. Рівномірно розподіліть тісто.
Яблука наріжте часточками і розподіліть зверху в будь-якому порядку. Шкірку можна зняти або залишити - на ваш вибір. Посипте яблука корицею. Якщо ви не любите аромат кориці, то можете її виключити.
Зверху посипте все рівномірно крихтою, яку ми приготували на самому початку.
Надішліть форму в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 1 час. Яблучний пиріг Маринчині Творінкі готовий.
Нарізаємо пиріг на порційні шматочки і подаємо до столу. З чаєм, кави або молоком - дуже смачно! Смачного!