Яблучний пиріг-чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів сирної і яблучної випічки ділюся цікавим рецептом, як приготувати яблучний пиріг-чізкейк. Сипуче тісто, повітряний сирний шар і ніжний яблучний верх - ідеальний пиріг!
Для випічки цього смачного пирога доведеться набратися терпіння, т. До. Яблучний чізкейк готується в кілька етапів. Але якщо розбити всі на послідовні кроки, то у вас не виникне жодних труднощів, а результат перевершить всі очікування. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор невеликий - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки(1 шт - в тісто; 1 шт - в сирну начинку)
- Сир 9% - 250 грам
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Яблуко - 3 штуки (кисло-солодке)
- Цукор - 1/3 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка

Підготуйте необхідні продукти для тіста.

Борошно, цукор і вершкове масло перетріть в крихту, додайте яйце і замісити тісто. Зберіть тісто в кулю і загорніть в харчову плівку, залиште в холодильнику на 1 час.

Тісто розділяється на дві частини: 2/3 і 1/3. Більшу частину тонко розкачати і розподіліть руками за формою для запікання (у мене рознімне кільце, d - 22 см), сформуйте бортики. Наколи тісто виделкою, поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 15 хвилин.

Підготуйте необхідні продукти для начинки.

У измельчителе з'єднайте сир, цукрову пудру, сметану і корицю, пробийте до однорідності. Додайте яйце і збийте.

Вилийте начинку всередину коржа, поставте запікати в духовку при 160 ° С 1 час. Начинка повинна схопитися, стати щільною. Залиште остигати в духовці.

Підготуйте інгредієнти для яблучної начинки.

Очистіть яблука, наріжте дрібними кубиками. Додайте крохмаль, корицю, цукор (1/3 склянки) і перемішайте. На гарячій сковороді розтопіть 1 ст. L. Цукру, додайте яблука, перемішайте. Влийте воду і млоїте до м'якості яблук. Зніміть з вогню, остудіть.

Викладіть яблучний шар поверх сирного.

Тісто розкачати в тонкий пласт, розріжте на тонкі смужки, розмістіть їх поверх яблучної начинки у вигляді решітки. Поставте пиріг пекти в духовку при 220 ° С 15 хвилин. Зніміть кільце, дайте пирога охолонути.

Приємного чаювання!