Рецепт Яблучний хліб фото

Яблучний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Яблука, Вівсяна мука, Цільнозернове борошно
Пісні страви, Веганські страви
На сніданок
Випічка, Хліб

Яблучний хліб - чудовий варіант для сніданку або полудня. Готувати його ми будемо з цільнозерновий борошна, без масла, тому рецепт підходить для здорового харчування. Хліб виходить дуже смачним, а під час випічки по кухні поширюється неповторний аромат кориці.

Нижче я розповім докладніше, як приготувати яблучний хліб. Дана кількість інгредієнтів розраховане на прямокутну форму розміром 18х8 см.

  • Яблуко - 1 штука
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Яблучне пюре - 1/4 склянки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка(0, 5 ç.l. - в начинку, 0, 5 ç.l. - в тісто)
  • Цільнозерновий пшеничне борошно - 1, 5 склянки
  • Вівсяна мука - 0, 5 склянки
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Морська сіль - 1/4 чайних ложки
  • Рослинна молоко - 3/4 склянки
  • Кленовий сироп - 1/2 склянки
  • Яблучний оцет - 1 Чайна ложка
яблучний хліб - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
яблучний хліб - фото крок 2
Очистіть яблуко від шкірки, наріжте його на дрібні кубики.
яблучний хліб - фото крок 3
Збризніть яблуко лимонним соком. Додайте в миску цукор, корицю і яблучне пюре, гарненько перемішайте.
яблучний хліб - фото крок 4
Для тесту змішайте в одній мисці всі сухі інгредієнти. А в інший змішайте все рідкі.
яблучний хліб - фото крок 5
З'єднайте вологу суміш з сухої, перемішайте до однорідного стану. Додайте в тісто 3/4 яблучної начинки.
яблучний хліб - фото крок 6
Застелите пергаментом форму для випічки, змастіть його невеликою кількістю масла. Викладіть тісто у форму, зверху викладіть залишилася яблучну суміш.
яблучний хліб - фото крок 7
Розігрійте духовку до 175 градусів. Випікайте хліб 35-45 хвилин до сухої шпажки.
яблучний хліб - фото крок 8
Яблучний хліб готовий, смачного!

Схожі рецепти