Яблучний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний хліб - чудовий варіант для сніданку або полудня. Готувати його ми будемо з цільнозерновий борошна, без масла, тому рецепт підходить для здорового харчування. Хліб виходить дуже смачним, а під час випічки по кухні поширюється неповторний аромат кориці.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати яблучний хліб. Дана кількість інгредієнтів розраховане на прямокутну форму розміром 18х8 см.
- Яблуко - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Яблучне пюре - 1/4 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка(0, 5 ç.l. - в начинку, 0, 5 ç.l. - в тісто)
- Цільнозерновий пшеничне борошно - 1, 5 склянки
- Вівсяна мука - 0, 5 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Морська сіль - 1/4 чайних ложки
- Рослинна молоко - 3/4 склянки
- Кленовий сироп - 1/2 склянки
- Яблучний оцет - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Очистіть яблуко від шкірки, наріжте його на дрібні кубики.
Збризніть яблуко лимонним соком. Додайте в миску цукор, корицю і яблучне пюре, гарненько перемішайте.
Для тесту змішайте в одній мисці всі сухі інгредієнти. А в інший змішайте все рідкі.
З'єднайте вологу суміш з сухої, перемішайте до однорідного стану. Додайте в тісто 3/4 яблучної начинки.
Застелите пергаментом форму для випічки, змастіть його невеликою кількістю масла. Викладіть тісто у форму, зверху викладіть залишилася яблучну суміш.
Розігрійте духовку до 175 градусів. Випікайте хліб 35-45 хвилин до сухої шпажки.
Яблучний хліб готовий, смачного!