Яблучне желе з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)
У сезон яблук які тільки десерти і заготовки не приготуєш з них! Пропоную вашій увазі готовий десерт на зиму - яблучне желе з м'ятою. Плюс бонус - яблучно-м'ятна пюре!
М'ята і яблука відмінно поєднуються і доповнюють один одного. М'ята проваривается разом з шматочками яблук, після цього знищується. З розварених яблук обов'язково дайте стекти соку, додайте пектин і алкоголь за смаком. Подробиці, як приготувати яблучне желе з м'ятою, дивіться в покроковому рецепті.
- Яблуко - 1 кілограм
- М'ята (лист) - 15 штук
- Цукор - 500 грам
- Алкоголь - 2 Ст. Ложки (коньяк або настоянка )
- Пектин - 40 грам (джем 1:1 або želfiks)
- Яблучний сік - 600 мілілітрів
Підготуйте продукти. Яблука і м'яту вимийте.
Яблука наріжте на дрібні кубики, насіннєві коробочки видаліть.
Залийте яблука 1/2 кількості соку, зверху покладіть м'яту. Накрийте кришкою і на повільному вогні готуйте поки яблука не розваряться.
Видаліть м'яту. Відкиньте яблука на друшляк, дайте стечь соку.
Додайте решті яблучний сік, 250 г пісочний, 20 d варення (зелфікса), зваріть за інструкцією, зніміть з вогню, влейте алкоголь, розлийте по стерилізованим банкам, закрутіть кришками. Вихід готового желе - 0, 5 L.
М'якоть збийте блендером до однорідності, додайте цукор і конфітюр, добре перемішайте. Варіть на повільному вогні протягом 5 хвилин, розкладіть по банках.
Зберігайте в прохолодному і темному місці!