Желе яблучне
(покроковий рецепт з фото)
Натуральні домашні десерт і смачні, і корисні. Якщо ви хочете побалувати себе, близьких або малюків апетитним желе, тоді дуже рекомендую взяти цей нескладний і дуже вдалий рецепт на замітку.
Хочу поділитися класним способом, як приготувати желе яблучне без зайвої хімії. Ці фрукти можна знайти в будь-який час року, що безумовно дуже зручно. Крім зазначених інгредієнтів для аромату ви можете використовувати корицю або цедру цитрусових, наприклад. Таке желе точно підкорить вас своїм смаком!
- Яблука - 0.5 кілограма
- Цукор - 0.5 склянки (можна трохи більше)
- Пакетик желатину - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вода - 2.5 склянки
1. Ось такий досить скромний набір інгредієнтів вам потрібно, щоб приготувати желе на своїй кухні.
2. Яблука вимийте, обсушити і наріжте часточками, видаливши серцевину і хвостик.
3. У невелику каструлю відправте воду і цукор. Доведіть до кипіння, викладіть в сироп яблука. Кількість цукру залежить як від ваших смакових уподобань, так і від солодощі яблук. Варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, до м'якості.
4. Акуратно дістаньте яблука з сиропу, трохи остудіть їх і протріть через сито.
5. В результаті вийде натуральна солодка яблучне пюре.
6. Желатин розведіть у воді згідно з інструкцією на упаковці. При необхідності прогрійте. Важливо не кип'ятити желатин!
7. З'єднайте пюре з желатином, перемішайте. Можна навіть збити все до однорідності.
8. Розлийте желе по підготовленим формочках і приберіть в холодильник до повного застигання.
Якщо ви використовуєте щільні формочки, перед подачею опустіть їх на пару секунд в гарячу воду, щоб желе легко відійшло.
Якщо ви використовуєте щільні формочки, перед подачею опустіть їх на пару секунд в гарячу воду, щоб желе легко відійшло.