Рецепт Желе яблучне фото

Желе яблучне
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Желатин
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Десерти , Желе
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Натуральні домашні десерт і смачні, і корисні. Якщо ви хочете побалувати себе, близьких або малюків апетитним желе, тоді дуже рекомендую взяти цей нескладний і дуже вдалий рецепт на замітку.

Опис приготування:

Хочу поділитися класним способом, як приготувати желе яблучне без зайвої хімії. Ці фрукти можна знайти в будь-який час року, що безумовно дуже зручно. Крім зазначених інгредієнтів для аромату ви можете використовувати корицю або цедру цитрусових, наприклад. Таке желе точно підкорить вас своїм смаком!

  • Яблука - 0.5 кілограма
  • Цукор - 0.5 склянки (можна трохи більше)
  • Пакетик желатину - 1 штука
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Вода - 2.5 склянки
желе яблучне - фото крок 1
1. Ось такий досить скромний набір інгредієнтів вам потрібно, щоб приготувати желе на своїй кухні.
желе яблучне - фото крок 2
2. Яблука вимийте, обсушити і наріжте часточками, видаливши серцевину і хвостик.
желе яблучне - фото крок 3
3. У невелику каструлю відправте воду і цукор. Доведіть до кипіння, викладіть в сироп яблука. Кількість цукру залежить як від ваших смакових уподобань, так і від солодощі яблук. Варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, до м'якості.
желе яблучне - фото крок 4
4. Акуратно дістаньте яблука з сиропу, трохи остудіть їх і протріть через сито.
желе яблучне - фото крок 5
5. В результаті вийде натуральна солодка яблучне пюре.
желе яблучне - фото крок 6
6. Желатин розведіть у воді згідно з інструкцією на упаковці. При необхідності прогрійте. Важливо не кип'ятити желатин!
желе яблучне - фото крок 7
7. З'єднайте пюре з желатином, перемішайте. Можна навіть збити все до однорідності.
желе яблучне - фото крок 8
8. Розлийте желе по підготовленим формочках і приберіть в холодильник до повного застигання.
Якщо ви використовуєте щільні формочки, перед подачею опустіть їх на пару секунд в гарячу воду, щоб желе легко відійшло.

Схожі рецепти