Рецепт Яблучна стружка для пирогів на зиму фото

Яблучна стружка для пирогів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Заготовки

Якщо вам необхідно терміново прилаштувати яблука, тоді скористайтеся приготуванням начинки для пирогів на зиму. Це швидко і просто. Для рецепта підходять абсолютно будь-які яблука. Візьміть на замітку!

Нехай вас не бентежить зміна кольору яблук після того як ви їх натрете на тертці. Під час стерилізації вони відновлять свій первісний колір. Тому не додавайте лимонний сік або лимонну кислоту, в цьому немає необхідності.

  • Яблука - 1200 грам
  • Цукор - 100 грам
яблучна стружка для пирогів на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Заздалегідь вимийте і простерилизуйте банки.
яблучна стружка для пирогів на зиму - фото крок 2
Яблука очистіть від шкірки і насінної коробочки. Натріть на крупній тертці і перекладіть в чашу.
яблучна стружка для пирогів на зиму - фото крок 3
Засипте яблука цукром і перемішайте.
яблучна стружка для пирогів на зиму - фото крок 4
Яблучну масу щільно укладіть в банку.
яблучна стружка для пирогів на зиму - фото крок 5
Банку прикрийте кришкою, поставте в високу каструлю, на дно якої постеліть серветку або тканину. Залийте водою так, щоб вона доходила до плічок банки. Поставте на вогонь і нагрівайте, після закипання води стерилізують 30 хвилин - літрові банки, 20 хвилин - банки об'ємом 0, 5 L.
яблучна стружка для пирогів на зиму - фото крок 6
Після закінчення часу дістаньте заготовку з каструлі і переверніть на кришку. У такому вигляді залиште охолоджуватися.
яблучна стружка для пирогів на зиму - фото крок 7
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 0, 95 L. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти