Яблучна стружка для пирогів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам необхідно терміново прилаштувати яблука, тоді скористайтеся приготуванням начинки для пирогів на зиму. Це швидко і просто. Для рецепта підходять абсолютно будь-які яблука. Візьміть на замітку!
Нехай вас не бентежить зміна кольору яблук після того як ви їх натрете на тертці. Під час стерилізації вони відновлять свій первісний колір. Тому не додавайте лимонний сік або лимонну кислоту, в цьому немає необхідності.
- Яблука - 1200 грам
- Цукор - 100 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Заздалегідь вимийте і простерилизуйте банки.
Заздалегідь вимийте і простерилизуйте банки.
Яблука очистіть від шкірки і насінної коробочки. Натріть на крупній тертці і перекладіть в чашу.
Засипте яблука цукром і перемішайте.
Яблучну масу щільно укладіть в банку.
Банку прикрийте кришкою, поставте в високу каструлю, на дно якої постеліть серветку або тканину. Залийте водою так, щоб вона доходила до плічок банки. Поставте на вогонь і нагрівайте, після закипання води стерилізують 30 хвилин - літрові банки, 20 хвилин - банки об'ємом 0, 5 L.
Після закінчення часу дістаньте заготовку з каструлі і переверніть на кришку. У такому вигляді залиште охолоджуватися.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 0, 95 L. Смачних вам заготовок!