Рецепт Яблучна галета фото

Яблучна галета
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Пироги , Галети
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Яблучна галета - досить проста в приготуванні, проте дуже ефектно виглядає домашня випічка. Прекрасно поєднується з чаєм і кавою.

Опис приготування:

Яблучна галета - це така ж класична випічка, як, наприклад, яблучний штрудель. Рецепт яблучної галети гранично простий, приготування не вимагає ніяких хитрих кулінарних трюків, проте пиріг, незважаючи на свою простоту, ось уже багато десятиліть користується великою популярністю в багатьох країнах світу. Що ж, приготуємо-ка яблучну галету і ми!

  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Холодна вода - 2 Ст. Ложки
  • Яблука - 4 штуки
  • Цукор - 50 грам
яблучна галета - фото крок 1
Вершкове масло розтираємо в крихту з борошном. Сюди ж додаємо яйце, цукрову пудру і трохи води. Заважати тісто.
яблучна галета - фото крок 2
Тісто вийде приблизно ось таким.
яблучна галета - фото крок 3
Яблука обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням цукру.
яблучна галета - фото крок 4
Обсмажуємо буквально 3-4 хвилини - до м'якості. Потім знімаємо з вогню.
яблучна галета - фото крок 5
Тепер робимо крихту. Для цього змішуємо в рівних кількостях муку, цукор і вершкове масло (приблизно по 20 грамів кожного продукту). Перетираємо до консистенції крихти.
яблучна галета - фото крок 6
Тісто розгортаємо в коло. Тонко розгортати не треба - розгортаємо до такого діаметру, що тісто буде злегка виступати за кордону дека. У центр тесту викладаємо яблучну начинку.
яблучна галета - фото крок 7
Zagibaem кінець, зверху висипаємо нашу крихту. Ставимо в духовку і випікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах.
яблучна галета - фото крок 8
Їсти можна і в холодному, і в гарячому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти