Яблучна галета
(покроковий рецепт з фото)
Яблучна галета - досить проста в приготуванні, проте дуже ефектно виглядає домашня випічка. Прекрасно поєднується з чаєм і кавою.
Яблучна галета - це така ж класична випічка, як, наприклад, яблучний штрудель. Рецепт яблучної галети гранично простий, приготування не вимагає ніяких хитрих кулінарних трюків, проте пиріг, незважаючи на свою простоту, ось уже багато десятиліть користується великою популярністю в багатьох країнах світу. Що ж, приготуємо-ка яблучну галету і ми!
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукрова пудра - 50 грам
- Холодна вода - 2 Ст. Ложки
- Яблука - 4 штуки
- Цукор - 50 грам
Вершкове масло розтираємо в крихту з борошном. Сюди ж додаємо яйце, цукрову пудру і трохи води. Заважати тісто.
Тісто вийде приблизно ось таким.
Яблука обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням цукру.
Обсмажуємо буквально 3-4 хвилини - до м'якості. Потім знімаємо з вогню.
Тепер робимо крихту. Для цього змішуємо в рівних кількостях муку, цукор і вершкове масло (приблизно по 20 грамів кожного продукту). Перетираємо до консистенції крихти.
Тісто розгортаємо в коло. Тонко розгортати не треба - розгортаємо до такого діаметру, що тісто буде злегка виступати за кордону дека. У центр тесту викладаємо яблучну начинку.
Zagibaem кінець, зверху висипаємо нашу крихту. Ставимо в духовку і випікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах.
Їсти можна і в холодному, і в гарячому вигляді. Смачного!