Яблучка в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Побалувати себе і діток можна низькокалорійним, корисним і смачним десертом. Підкажу і вам, як приготувати яблучка в карамелі. Цікаве поєднання і виглядає десерт оригінально, апетитно.
Такі чупа-чупси ви можете зробити влітку або взимку. Використовуйте для десерту невеликі яблука, а якщо у вас дуже великі, їх можна нарізати часточками або кубиками. Низькокалорійний, корисний, простий, смачний, недорогий десерт. Його можна їсти в будь-який час дня.
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 115 грам
- Вершки - 3/4 склянки
- Кукурудзяний сироп - 0, 5 склянки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Яблука - 6 штук
1. У невелику каструлю викладіть вершкове масло, цукор, вершки, кукурудзяний сироп, мідь, ванільний екстракт. Надішліть каструлю на вогонь.
2. Варіть до розчинення маси, перемішуючи дерев'яною ложкою, за допомогою пензлика очистіть бічні стінки каструлі.
3. Чи не перемішуючи доведіть вміст до стану карамелі, виміряйте температуру спеціальним термометром (115 градусів).
4. Як тільки карамель досягла необхідної температури, зніміть каструлю з вогню і перелийте карамель в залізну миску. Нехай карамель сидить в мисці до зниження температури в 93 ступеня.
5. Візьміть невеликі яблучка, кожне проткніть шпажкою.
6. Занурте кожне яблуко в карамель, щоб вона повністю покрила фрукт.
7. Викладіть яблука на силіконовий килимок і відправте на 15 хвилин в холодильник.
8. Через необхідний час натисніть на карамель з боків, щоб з легкістю відокремити яблука від килимка.
9. Готові яблучка подавайте відразу, можна прикрасити або залишити так.