Рецепт Яблучка, печені з медом і горіхами фото

Яблучка, печені з медом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 25 хв.

Пропоную рецепт смачного дієтичного десерту - запечених яблук. Таке ласощі можна подати в будь-який час року і навіть доповнити кулькою морозива! дивіться рецепт!

Опис приготування:

Яблучка можна запекти з сухофруктами, горіхами, з ароматними спеціями, з медом або цукром, з сиром або ягодами, з вівсяними пластівцями. Подавайте десерт ще теплим, але не гарячим. Пригощайтеся!

  • Яблука - 5 штук
  • Горіхи (пекан) - 50 грам
  • Ізюм - За смаком
  • Мед - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
яблучка, печені з медом і горіхами - фото крок 1
1. Вимийте всі яблука, спершу видаліть серцевину, не розрізаючи яблуко і не пошкодивши його дно. Скористайтеся спеціальним пристосуванням або гострим ножем.
яблучка, печені з медом і горіхами - фото крок 2
2. Для кожного яблука підготуйте горіхи, родзинки, мед і корицю. На дно насипте корицю, додайте родзинки і горіхи, залийте медом.
яблучка, печені з медом і горіхами - фото крок 3
3. Поверх начинки покладіть невеликий шматочок яблука, щоб горіхи або родзинки не згоріли.
яблучка, печені з медом і горіхами - фото крок 4
4. Гострим ножем зробіть надріз поперек яблука, але не розрізайте його.
яблучка, печені з медом і горіхами - фото крок 5
5. Викладіть яблука у форму для запікання, попередньо застеливши її пергаментом, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин.
яблучка, печені з медом і горіхами - фото крок 6
6. Готові яблука дістаньте з духовки і трохи остудіть, а через пару хвилин подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти