Яблучка, печені з медом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт смачного дієтичного десерту - запечених яблук. Таке ласощі можна подати в будь-який час року і навіть доповнити кулькою морозива! дивіться рецепт!
Яблучка можна запекти з сухофруктами, горіхами, з ароматними спеціями, з медом або цукром, з сиром або ягодами, з вівсяними пластівцями. Подавайте десерт ще теплим, але не гарячим. Пригощайтеся!
- Яблука - 5 штук
- Горіхи (пекан) - 50 грам
- Ізюм - За смаком
- Мед - За смаком
- Обкладинка - За смаком
1. Вимийте всі яблука, спершу видаліть серцевину, не розрізаючи яблуко і не пошкодивши його дно. Скористайтеся спеціальним пристосуванням або гострим ножем.
2. Для кожного яблука підготуйте горіхи, родзинки, мед і корицю. На дно насипте корицю, додайте родзинки і горіхи, залийте медом.
3. Поверх начинки покладіть невеликий шматочок яблука, щоб горіхи або родзинки не згоріли.
4. Гострим ножем зробіть надріз поперек яблука, але не розрізайте його.
5. Викладіть яблука у форму для запікання, попередньо застеливши її пергаментом, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин.
6. Готові яблука дістаньте з духовки і трохи остудіть, а через пару хвилин подавайте до столу. Смачного!