«Xarco» Мегрельське
(покроковий рецепт з фото)
Наваристий, ароматний, дуже насичений супчик з традиційної грузинської кухні хочу запропонувати вам на замітку. Я навчу вас, як приготувати "харчо" Мегрельське з яловичиною, горіхами і спеціями.
Як і у будь-якого іншого національно страви, "Xarco" є багато різних варіантів. В даному випадку це рецепт із західної частини країни. Його особливість в горіховій пасті, чому суп виходить досить густим при тому, що в рецепті немає рису. Спробувати хоча б раз точно варто!
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибулина - 2-3 штук
- Помідори - 1/2 кілограма
- Горіхи - 350 грам
- Часник - 3-5 зубчиків
- Вершкове масло - 50 грам
- Заголовок для палітурки - 1 Ст. Ложка
- Сіль і спеції - За смаком (хміль-сунелі, koriandr, чилі, паприка, шафран)
1
Насамперед м'ясо вимийте, наріжте невеликими кубиками і викладіть в каструлю. Додайте склянку (приблизно) води і поставте на вогонь. Гасіть на середньому вогні до напівготовності.
2
Очистіть цибулю, наріжте кубиками і додайте в каструлю з м'ясом. Туди ж відправте вершкове масло. Продовжуйте смажити на середньому вогні до повної готовності. Додати сіль за смаком.
3
Горіхи підсушіть на сковороді і відправте в чашу блендера. Додайте сіль, спеції і подрібніть все до однорідності.
4
Коли м'ясо стало м'яким, додайте в каструлю борошно. Перемішайте.
5
Додайте нарізані кубиками помідори. Гасіть хвилин 5. Влийте гарячу воду, доведіть до кипіння.
6
Пропустіть через прес очищений часник.
7
До подрібненим горіхам додайте трохи води, постійно помішуючи. Повинна вийти однорідна паста без грудочок.
8
Викладіть в каструлю горіхову пасту, часник. Доведіть до кипіння, проваріть ще хвилин 5 і можна подавати "харчо" до столу.
Смачного!
Смачного!