Волован з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати своїх гостей на святковому заході? Тоді раджу класичний рецепт волованов з куркою. Закуска виходить "на славу"!
Ця оригінальна закуска - воловани з куркою в домашніх умовах, безсумнівно. Приверне увагу навіть самого примхливого гурмана. На смак воловани виходять просто чудовими, а їх зовнішній вигляд радує око. Готуються вони з будь-якою начинкою - все залежить від ваших уподобань.
- Тісто листкове - 500 грам
- Куряче філе - 500 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Вершки - 100 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Готуємо всі необхідні продукти, яких потрібно мінімум. Отже, починаємо з розкочування тіста. Нам потрібно зробити заготовки. Вирізаємо 20 кіл і стільки ж кілець меншого розміру. Перше коло промазуємо яйцем і зверху кладемо на нього друге кільце.
2. Потім ще раз промазуємо яйцем наші воловани. От і все, відправляємо в духовку на п'ятнадцять хвилин. Слідкуйте, щоб воловани не пригоріли, а придбали золотистий колір - це скаже про їх готовності.
3. Дістаємо з духовки наші заготовки і даємо охолонути, а тим часом готуємо начинку для них. Я брала куряче філе на цей раз.
4. Нарізала його брусочками середньому довжини і товщини і відправила на сковороду смажитися. Коли м'ясо буде готове, потрібно влити вершки, поперчити, посолити його і приправити. Дайте філе трохи потомитися (хвилини 3) і відставте остигати.
5. Начиняти воловани дуже швидко. Даний рецепт розрахований на 18-20 волованов. Така закуска стане не тольк ситним аперитивом, але і чудовою прикрасою будь-якого святкового столу.