Вишневий сік
(покроковий рецепт з фото)
Вишневий сік дуже солодкий, його здорово не тільки пити, але і використовувати в кулінарії при приготуванні соусів, паст і багатьох інших страв. У сезон з не найкращих ягід варто вичавити вишневий сік.
Вишневий сік - це той випадок, коли рецепт приготування дуже примітивний, а результат завжди фантастичний, адже вишневий сік смачний і сам по собі, і є прекрасним інгредієнтом для різних кулінарних шедеврів.
- Вишня - 300 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Прибираємо кісточки з вишень. Бажано вибирати найбільш солодкі вишні, трохи переспілі - тоді сік виходить солодким, не потрібно додавати цукор. Вишні без кісточок, без плодоніжок та іншої нісенітниці завантажуємо в соковижималку.
Соковижималка робить свою справу. В вишневе пюре, яке залишається в соковижималці, додаємо половину води і вичавлюємо сік ще раз. Другою половиною води розбавляємо вже вичавлений сік.
Власне, сік готовий. Якщо будете пити або використовувати його відразу ж - то все готово. Однак можна спробувати відразу ж заморозити вишневий сік - тоді він практично не втрачає своїх корисних речовин, і взимку при його допомоги ви можете приготувати який-небудь соус.
Для цього розливаємо сік по порційних пакетиках для заморожування і відправляємо в морозилку. Коли знадобиться сік - розморожуємо природним шляхом (навіть не думайте розморожувати в мікрохвильовці! ) і використовуємо.