Вишневий пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт одного з моїх улюблених пирогів, готується він швидко, втім, як і з'їдається. В якості начинки можна використовувати як стиглу вишню, так і морожену або консервовану.
Приготувати такий торт можна не тільки з вишнею, але і іншими ягодами і фруктами. Але особливо смачним все ж мені здається саме вишневий пиріг. Поєднання легкого листкового тіста з кисло-солодким вишнею просто чарівне. Тому дуже раджу обов'язково спробувати його і вам. Далі пропоную докладний фоторецепт, як приготувати вишневий пиріг з листкового тіста, щоб він у вас вийшов таким же смачним, як і в мене.
- Листкове бездріжджове тісто - 250 грам
- Вишня консервована - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Листкове тісто необхідно розморозити до м'якості, вишню відкиньте на друшляк, щоб прибрати зайвий сік.
Тісто розкачати тонко, викладіть на деко, застелене пергаментом. Можна також використовувати деко з антипригарним покриттям, але для надійності все ж раджу і його застелити пергаментом, оскільки тісто тонке, і якщо воно пристане, вся начинка випаде.
Викладіть вишню і присипте її цукром.
Накрийте другим листом тесту.
Змастіть поверхню пирога збитим яйцем або жовтком, зробіть 8-10 проколів виделкою.
Запікайте пиріг в духовці протягом 20 хвилин. Не забудьте приготувати ароматний чай. Смачного!