Рецепт Вишневий пиріг з пісочного тіста фото

Вишневий пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно , Ягоди , Вишня
Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Домашня випічка заслуговує особливих слів, адже вона завжди готується з якимось особливим трепетом і любов'ю! ось і вишневий пиріг з пісочного тіста відноситься до даної категорії страв. Просто і смачно!

Опис приготування:

До вашої уваги - класичний рецепт приготування вишневого пирога з пісочного тіста. Вишня для пирога підійде будь-яка, головне - видалити всі кісточки, щоб потім не поламати зуби Випічка виходить дуже красивою і ароматною, як раз те що потрібно до гарячого чаю або чашки кави. Хай щастить!

  • Борошно - 400 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 6 Ст. Ложок
  • Лимонна кислота - 3 грами
  • Крохмаль - 2 чайних ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Вишня - 400 грам (без кісточки)
вишневий пиріг з пісочного тіста - фото крок 1
Підготуємо необхідні інгредієнти.
вишневий пиріг з пісочного тіста - фото крок 2
Просіваємо в миску борошно, додаємо холодне вершкове масло, терте на тертці.
вишневий пиріг з пісочного тіста - фото крок 3
Перетріть борошно з маслом в крихту. Додайте сіль і 2 ст.Л. Цукру, а також 6 ст.Л. Води. Замісити тісто і скачайте його в кулю, який помістіть під плівку і відправте в холодильник на 40 хвилин.
вишневий пиріг з пісочного тіста - фото крок 4
Приготовим начинку. Вливаємо в каструлю 100 мл. Води, додаємо цукор, що залишився. Кип'ятимо на повільному вогні. Паралельно розчиніть крохмаль в одній ложці рідини ( киплячою).
вишневий пиріг з пісочного тіста - фото крок 5
Додайте в цукровий сироп лимонну кислоту і промиту вишню без кісточок. Варіть разом 5 хвилин, а в кінці влийте крохмаль. Перемішайте і варіть ще 7-8 хвилин, до загустіння. Потім охолодіть суміш.
вишневий пиріг з пісочного тіста - фото крок 6
Відокремте половину тіста і розкачати в корж. Покладіть її в форму для запікання, зробивши бортики. Змастіть тісто яйцем і викладіть вишневу начинку.
вишневий пиріг з пісочного тіста - фото крок 7
Другу частину тіста розкачати в корж і викладіть зверху, закріпивши тісто. Змащуємо верхівку ще одним яйцем. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин, температура 180 градусів.
вишневий пиріг з пісочного тіста - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти