Вишневий пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка заслуговує особливих слів, адже вона завжди готується з якимось особливим трепетом і любов'ю! ось і вишневий пиріг з пісочного тіста відноситься до даної категорії страв. Просто і смачно!
До вашої уваги - класичний рецепт приготування вишневого пирога з пісочного тіста. Вишня для пирога підійде будь-яка, головне - видалити всі кісточки, щоб потім не поламати зуби Випічка виходить дуже красивою і ароматною, як раз те що потрібно до гарячого чаю або чашки кави. Хай щастить!
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Вода - 6 Ст. Ложок
- Лимонна кислота - 3 грами
- Крохмаль - 2 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Вишня - 400 грам (без кісточки)
Підготуємо необхідні інгредієнти.
Просіваємо в миску борошно, додаємо холодне вершкове масло, терте на тертці.
Перетріть борошно з маслом в крихту. Додайте сіль і 2 ст.Л. Цукру, а також 6 ст.Л. Води. Замісити тісто і скачайте його в кулю, який помістіть під плівку і відправте в холодильник на 40 хвилин.
Приготовим начинку. Вливаємо в каструлю 100 мл. Води, додаємо цукор, що залишився. Кип'ятимо на повільному вогні. Паралельно розчиніть крохмаль в одній ложці рідини ( киплячою).
Додайте в цукровий сироп лимонну кислоту і промиту вишню без кісточок. Варіть разом 5 хвилин, а в кінці влийте крохмаль. Перемішайте і варіть ще 7-8 хвилин, до загустіння. Потім охолодіть суміш.
Відокремте половину тіста і розкачати в корж. Покладіть її в форму для запікання, зробивши бортики. Змастіть тісто яйцем і викладіть вишневу начинку.
Другу частину тіста розкачати в корж і викладіть зверху, закріпивши тісто. Змащуємо верхівку ще одним яйцем. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!