Рецепт Вишневий пиріг з дріжджового тіста фото

Вишневий пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Ягоди , Дріжджове тісто , Вишня
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Смачний і солодкий пиріг з вишнею скрасить ваше чаювання. Стигла вишня і ароматне здобне тісто - це прекрасна домашня випічка. Рекомендую рецепт вишневого пирога з дріжджового тіста всім господиням!

Опис приготування:

Приготувати вишневий пиріг із дріжджового тіста ви можете, взявши готове дріжджове тісто, але самому його приготувати теж труднощів не складе. Для приготування вишневого пирога з дріжджового тіста я для начинки взяла консервовану вишню в сиропі, вийшло близько 350 г. Самої вишні, інше - сироп, який я потім виварити (докладніше дивіться далі). До речі, ви можете взяти і свіжу вишню, а також заморожену ягоду.

  • Борошно - 300 грам
  • Дріжджі сухі - 6 грам
  • Молоко - 120 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вишня в сиропі - 700 грам
  • Цукор - 70 грам (для начинки)
  • Крохмаль - 15 грам
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки
вишневий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 1
Замісити тісто: в борошно додайте дріжджі сухі, а також цукор, солі трохи (досить на кінчику ножа), а також тепле молоко (це обов'язково, щоб теплим було) і яйце. Замісити тісто. Накрийте його рушником, помістивши в миску, дайте підійти (хвилин 40-60).
Потім, коли тісто підійшло, обомніте його руками і розкачайте. Пласт тесту викладіть у форму для запікання.
вишневий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 2
Поки тісто підходить, ви можете зайнятися начинкою: вишню з банки перелийте в миску або в каструлю, додайте лимонний сік. Змішайте цукор і крохмаль, всипте в вишню. Варіть на невеликому вогні, помішуючи, після закипання хвилини 2. Маса обов'язково повинна загуснути.
Знову повернемося до тесту. Ображати акуратно зайве тісто, сформуйте бортики по контуру форми.
вишневий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 3
Вилочкою зробіть дірочки, щоб тісто не здулося занадто і пиріг залишився рівним.
вишневий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 4
Зробіть рівні і досить високі бортики, щоб начинка не полізла через край.
вишневий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 5
Рівномірно розподіліть остигнула вишню по тесту.
вишневий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 6
З обрізків тесту розкачайте тонкі рівні смужки. Скріпіть ними кінці форми, зробивши сіточку.
Духовку розігрійте до 220 градусів, відправте в неї пиріг на 25-30 хвилин.
Можете потім ще хвилин 15 потримати його в остигає духовці, а подавати рекомендую зовсім остиглим.
вишневий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 7
Ось такий вишневий пиріг на дріжджовому тесті виходить в розрізі. Смачного!

Схожі рецепти