Вишневий пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і солодкий пиріг з вишнею скрасить ваше чаювання. Стигла вишня і ароматне здобне тісто - це прекрасна домашня випічка. Рекомендую рецепт вишневого пирога з дріжджового тіста всім господиням!
Приготувати вишневий пиріг із дріжджового тіста ви можете, взявши готове дріжджове тісто, але самому його приготувати теж труднощів не складе. Для приготування вишневого пирога з дріжджового тіста я для начинки взяла консервовану вишню в сиропі, вийшло близько 350 г. Самої вишні, інше - сироп, який я потім виварити (докладніше дивіться далі). До речі, ви можете взяти і свіжу вишню, а також заморожену ягоду.
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі сухі - 6 грам
- Молоко - 120 грам
- Цукор - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 30 грам
- Яйце - 1 штука
- Вишня в сиропі - 700 грам
- Цукор - 70 грам (для начинки)
- Крохмаль - 15 грам
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
Замісити тісто: в борошно додайте дріжджі сухі, а також цукор, солі трохи (досить на кінчику ножа), а також тепле молоко (це обов'язково, щоб теплим було) і яйце. Замісити тісто. Накрийте його рушником, помістивши в миску, дайте підійти (хвилин 40-60).
Потім, коли тісто підійшло, обомніте його руками і розкачайте. Пласт тесту викладіть у форму для запікання.
Потім, коли тісто підійшло, обомніте його руками і розкачайте. Пласт тесту викладіть у форму для запікання.
Поки тісто підходить, ви можете зайнятися начинкою: вишню з банки перелийте в миску або в каструлю, додайте лимонний сік. Змішайте цукор і крохмаль, всипте в вишню. Варіть на невеликому вогні, помішуючи, після закипання хвилини 2. Маса обов'язково повинна загуснути.
Знову повернемося до тесту. Ображати акуратно зайве тісто, сформуйте бортики по контуру форми.
Знову повернемося до тесту. Ображати акуратно зайве тісто, сформуйте бортики по контуру форми.
Вилочкою зробіть дірочки, щоб тісто не здулося занадто і пиріг залишився рівним.
Зробіть рівні і досить високі бортики, щоб начинка не полізла через край.
Рівномірно розподіліть остигнула вишню по тесту.
З обрізків тесту розкачайте тонкі рівні смужки. Скріпіть ними кінці форми, зробивши сіточку.
Духовку розігрійте до 220 градусів, відправте в неї пиріг на 25-30 хвилин.
Можете потім ще хвилин 15 потримати його в остигає духовці, а подавати рекомендую зовсім остиглим.
Духовку розігрійте до 220 градусів, відправте в неї пиріг на 25-30 хвилин.
Можете потім ще хвилин 15 потримати його в остигає духовці, а подавати рекомендую зовсім остиглим.
Ось такий вишневий пиріг на дріжджовому тесті виходить в розрізі. Смачного!