Рецепт Вишневий штрудель з листкового тіста фото

Вишневий штрудель з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто , Ягоди , Листкове тісто , Вишня
Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Струдель
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У літній період особливо хочеться в випічку додати свіжі ягоди. Вишні і тісто - незамінні супутники. Так, вишневий штрудель з листкового тіста - відмінний варіант десерту для всієї родини.

Опис приготування:

Штрудель з будь-якою начинкою заслуговує на увагу гурманів, а шанувальників у

Цього дивного ласощі мільйони. Готувати десерт можна з будь-якою начинкою, навіть з солоною (гриби, м'ясо, сир і т.Д.). Штрудель - це німецький десерт з листкового тіста, скручений в трубочку з начинкою і запечений до стану скоринки. Перший штрудель був випечений ще в кінці 17 століття, а рецепт цього десерту швидко розійшовся по всьому світу. У деяких країнах штрудель - є обов'язковою стравою для дегустації нареченим - так він оцінює кулінарні здібності своєї господині (майбутньої дружини). У національних кухнях ці ласощі буває з різними начинками.

  • Листкове тісто - 1 кілограм
  • Вишні - 1 склянок
  • Мигдаль - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Панірувальні сухарі - 100 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
вишневий штрудель з листкового тіста - фото крок 1
1. Готувати штрудель краще з листкового тіста, яке можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Якщо є час і бажання - можете зробити тісто самостійно. Я ж вирішила заощадити час, оскільки до мене нагрянули неждані гості, а до чаю нічого не було. Тісто швидко розморозила в СВЧ, промила вишні і видалила з них кісточки.
вишневий штрудель з листкового тіста - фото крок 2
2. Обсмажуємо мигдаль на сковороді, після чого подрібнюємо горіхи до стану крихти.
вишневий штрудель з листкового тіста - фото крок 3
3. Змішуємо панірувальні сухарі з ванільним цукром, цукром (за смаком) і подрібненими горіхами.
вишневий штрудель з листкового тіста - фото крок 4
4. Розкачуємо дуже тонко пласт тесту, після чого поливаємо його розтопленим вершковим маслом.
вишневий штрудель з листкового тіста - фото крок 5
5. Посипаємо отриманої крихтою з горіхів, цукру і сухарів і зверху викладаємо вишні.
вишневий штрудель з листкового тіста - фото крок 6
6. Загортаємо трубочкою і запікаємо в духовці до золотистої скоринки тесту (в середньому 15-20 хвилин при температурі 180 градусів). Подавати до столу вишневий штрудель з листкового тіста можна в цілісному вигляді, а можна нарізати на порції.
вишневий штрудель з листкового тіста - фото крок 7
7. При подачі штрудель можна полити сиропом з вишень і цукру і притрусити цукровою пудрою.

Схожі рецепти