Вишневий штрудель з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У літній період особливо хочеться в випічку додати свіжі ягоди. Вишні і тісто - незамінні супутники. Так, вишневий штрудель з листкового тіста - відмінний варіант десерту для всієї родини.
Опис приготування:
Штрудель з будь-якою начинкою заслуговує на увагу гурманів, а шанувальників у
Цього дивного ласощі мільйони. Готувати десерт можна з будь-якою начинкою, навіть з солоною (гриби, м'ясо, сир і т.Д.). Штрудель - це німецький десерт з листкового тіста, скручений в трубочку з начинкою і запечений до стану скоринки. Перший штрудель був випечений ще в кінці 17 століття, а рецепт цього десерту швидко розійшовся по всьому світу. У деяких країнах штрудель - є обов'язковою стравою для дегустації нареченим - так він оцінює кулінарні здібності своєї господині (майбутньої дружини). У національних кухнях ці ласощі буває з різними начинками.
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Вишні - 1 склянок
- Мигдаль - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Вершкове масло - 150 грам
1. Готувати штрудель краще з листкового тіста, яке можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Якщо є час і бажання - можете зробити тісто самостійно. Я ж вирішила заощадити час, оскільки до мене нагрянули неждані гості, а до чаю нічого не було. Тісто швидко розморозила в СВЧ, промила вишні і видалила з них кісточки.
2. Обсмажуємо мигдаль на сковороді, після чого подрібнюємо горіхи до стану крихти.
3. Змішуємо панірувальні сухарі з ванільним цукром, цукром (за смаком) і подрібненими горіхами.
4. Розкачуємо дуже тонко пласт тесту, після чого поливаємо його розтопленим вершковим маслом.
5. Посипаємо отриманої крихтою з горіхів, цукру і сухарів і зверху викладаємо вишні.
6. Загортаємо трубочкою і запікаємо в духовці до золотистої скоринки тесту (в середньому 15-20 хвилин при температурі 180 градусів). Подавати до столу вишневий штрудель з листкового тіста можна в цілісному вигляді, а можна нарізати на порції.
7. При подачі штрудель можна полити сиропом з вишень і цукру і притрусити цукровою пудрою.