Штрудель з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Що щодо смачної випічки до чаю? Не хочеться годувати своїх рідних людей магазинним печивом, тому хочу поділитися рецептом, як приготувати штрудель з листкового тіста. Це досить просто і смачно!
Дуже проста в приготуванні і в той же час шалено смачна випічка. Мої рідні з задоволенням їдять штрудель. Готувати його можна також і з іншими начинками, як солодкими, так і солоними. На стіл можна подавати разом зі сметаною, морозивом або чаєм. Апетитні шматочки варті того, щоб прихопити їх з собою на роботу і пригостити колег.
- Листкове тісто - 250 грам
- Яблука - 500 грам
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Цукор - 150 грам
- Горіхи волоські - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
1
Тісто дістаньте з морозилки, щоб розморозити при кімнатній температурі.
2
Яблука підготуйте: очистіть від шкірки і серцевини і поріжте маленькими кубиками.
3
Шматочки яблук перемішайте з родзинками, корицею, волоськими горіхами і цукром.
4
Розкачайте тісто не сильно. Візуально поділіть його на три частини і в центральну частину покладіть яблучну начинку.
5
Накрийте однієї з половинок і змастіть яйцем. Потім прикрийте другою половинкою і теж змастіть яйцем. Зробіть розрізи навскіс.
6
Змастіть яйцем і присипте цукром.
7
Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте там штрудель на деку 25-30 хвилин.
8
Смачного!