Рецепт Вишневий курд фото

Вишневий курд
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Ягоди , Вишня
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Курди - це солодкий крем. Рецепт його приготування родом з Англії, готується на основі ягідного або фруктового пюре, або соку.

Опис приготування:

Цей неймовірно смачний крем готується набагато простіше, ніж ви думаєте. Дивіться покрокову інструкцію і готуйте із задоволенням!

  • Вишня - 350 грам
  • Яйця - 2 штуки (використовуються тільки жовтки)
  • Цукор - 120 грам
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 12 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
вишневий курд - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
вишневий курд - фото крок 2
Добре промийте вишню, видаліть кісточки.
вишневий курд - фото крок 3
Відіжміть сік лимона, додайте до вишні 2 столових ложки соку.
вишневий курд - фото крок 4
Пробийте вишню занурювальним блендером, поставте на плиту, доведіть до кипіння, кип'ятіть 1 хвилину.
вишневий курд - фото крок 5
У ємність для збивання покладіть 2 яєчних жовтки, всипте цукор і крохмаль.
вишневий курд - фото крок 6
Збийте яєчну суміш міксером.
вишневий курд - фото крок 7
Влийте в яєчну суміш гаряче вишневе пюре, вливайте тонкою цівкою при постійному помішуванні.
вишневий курд - фото крок 8
Перелийте масу знову в сотейник, поставте на вогонь і проваріть 3-4 хвилини до загустіння.
вишневий курд - фото крок 9
Зніміть вишневу масу з вогню і охолодіть до кімнатної температури.
вишневий курд - фото крок 10
Вмішайте в курд вершкове масло, охолодіть в холодильнику.
вишневий курд - фото крок 11
Охолоджений вишневий курд перекладіть в банку. Вийшов неймовірно смачний вишневий крем, який можна використовувати як завгодно: до млинців, для тостів, для приготування крему. У нього прекрасна структура, яскравий колір і смак, обов'язково приготуйте це літні ласощі! З даного обсягу інгредієнтів виходить близько 0, 5 літр вишневого Курда.

Схожі рецепти