Вишневий курд
(покроковий рецепт з фото)
Курди - це солодкий крем. Рецепт його приготування родом з Англії, готується на основі ягідного або фруктового пюре, або соку.
Цей неймовірно смачний крем готується набагато простіше, ніж ви думаєте. Дивіться покрокову інструкцію і готуйте із задоволенням!
- Вишня - 350 грам
- Яйця - 2 штуки (використовуються тільки жовтки)
- Цукор - 120 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 12 грам
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте інгредієнти.
Добре промийте вишню, видаліть кісточки.
Відіжміть сік лимона, додайте до вишні 2 столових ложки соку.
Пробийте вишню занурювальним блендером, поставте на плиту, доведіть до кипіння, кип'ятіть 1 хвилину.
У ємність для збивання покладіть 2 яєчних жовтки, всипте цукор і крохмаль.
Збийте яєчну суміш міксером.
Влийте в яєчну суміш гаряче вишневе пюре, вливайте тонкою цівкою при постійному помішуванні.
Перелийте масу знову в сотейник, поставте на вогонь і проваріть 3-4 хвилини до загустіння.
Зніміть вишневу масу з вогню і охолодіть до кімнатної температури.
Вмішайте в курд вершкове масло, охолодіть в холодильнику.
Охолоджений вишневий курд перекладіть в банку. Вийшов неймовірно смачний вишневий крем, який можна використовувати як завгодно: до млинців, для тостів, для приготування крему. У нього прекрасна структура, яскравий колір і смак, обов'язково приготуйте це літні ласощі! З даного обсягу інгредієнтів виходить близько 0, 5 літр вишневого Курда.