Вино з смородинового варення
(покроковий рецепт з фото)
Готувати домашнє вино можна з будь-якого, навіть заграв варення. Такий напій домашнього виробництва виходить не тільки смачним, але і міцним.
Через місяць і на вашому столі натуральне, смачне і ароматне вино з смородинового варення в домашніх умовах. За таким принципом можна приготувати вино на основі будь-якого варення.
- Смородинове варення - 1 літрів
- Вода - 1 літрів
- Ізюм - 110 грам
1. Перед початком приготування домашнього напою, потрібно підготувати банки - ретельно вимити, обдати окропом і висушити, а краще простерилізувати.
2. Наливаємо воду в ємність і ставимо на вогонь. Поки закипає вода промиваємо родзинки і відправляємо його разом з варенням в каструлю. Після закипання отставляем тару і даємо вмісту охолонути. Переливаємо все в банку або банки, накриваємо капроновою кришкою і залишаємо, щоб почався процес бродіння.
3. Приблизно через 10 днів потрібно зцідити мезгу, яка підніметься догори банки. Обережно прибираємо її і перекладаємо на марлю (під низ поставити ємність, щоб рідина стікала). Макуха можна викидати, він нам не знадобиться.
4. Рідину також проціджуємо і зливаємо туди, де був сироп після мезги. Отримана рідина називається суслом. Тепер залишилося на горлечко банки надіти гумові рукавички і залишити днів на 40, поки не закінчиться процес.
5. Готуємо ємності для розливу вина. Також стерилізуємо їх, після чого можна буде по пляшках розливати вийшло вино з смородинового варення.
6. В процесі бродіння утворюється осад, який дуже важливо не зачепити під час переливання напою по пляшках.