Кекс з смородинового варення
(покроковий рецепт з фото)
За цим же рецептом можна приготувати не тільки кекс з смородинового варення, але і кексики. Відрізняються вони тільки формою. Для випічки можна взяти силіконові, металеві або паперові формочки.
Кекс з смородинового варення можна приготувати у вигляді кексиков - це зручніше і естетичніше. Цілісний кекс готувати легше, оскільки в форму заливається єдина маса і він запікається також швидко. Каро, в свою чергу, частіше готують дітям або для різноманітності. Їх зручніше їсти і зберігати, а також завжди можна взяти з собою.
- Яйце - 1 штук
- Цукор - 100 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Обкладинка - 1 За смаком
- Смородинове варення - За смаком
1. Замішуємо тісто: з'єднуємо молоко з цукром і яйцями. Додаємо пару столових ложок рослинного масла.
2. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем і корицею.
3. Змішуємо два види тесту і добре збиваємо міксером, щоб маса вийшла однорідною і без грудок.
4. Розливаємо по формах і в середину кладемо трохи смородинового варення. Деякі кулінари додають варення прямо в тісто і збивають його разом з іншими інгредієнтами. В даному випадку варення краще покласти в середину, тоді після запікання воно буде у вигляді начинки кексу. Відправляємо кекси з смородинового варення в розігріту до 180 градусів духовку на 15-18 хвилин.
5. Після запікання дістаємо кекси з духовки і даємо трохи охолонути, щоб можна було їх легко витягти з форми.