Кекс з варення
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт відмінно підійде для любителів варення. Кекс виходить зі смаком фрукта, з якого варилося варення. Причому, чим густіше варення, тим краще виходить результат.
Для кексу використовуйте будь густе варення. Змішайте його з іншими інгредієнтами, перелийте в форму і запечіть. В цілому варіант, як приготувати кекс з варенням, дуже простий. Головною - дотримуйтесь моїм докладним покроковим інструкціям нижче. Хай щастить!
- Варення - 1 Склянка (густе)
- Кефір - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 75 грам (тільки якщо варення не солодке)
- Рослинна олія без запаху - 1 Чайна ложка (змастити форму)
Відміряйте продукти для кексу. Якщо у вас дуже солодке варення, цукор не додавайте. У мене абрикосове, воно завжди виходить з кислинкою.
Змішайте в глибокій посудині варення з кефіром, цукром і содою.
Сода повинна вступити в реакцію з варенням. У процесі змішування ви самі побачите бульбашки. Це чудовий ознака.
Додайте борошно, попередньо просіяне через дрібне сито.
Перемішайте тісто до однорідного стану.
Візьміть антипригарним форму, силіконову або будь-яку, що є. У мене звичайна форма, її потрібно обов'язково застелити папером для випічки і змастити олією. Перелийте тісто, розподіліть його по формі. Поставте в гарячу духовку і запікайте при 180 градусах хвилин 45.
Торт готовий. Остудіть його в формі, після витягніть обережно і поріжте шматочками. Смачного!