Рецепт Кисіль з смородинового варення фото

Кисіль з смородинового варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Літні, Десерт, Полудень
Напої, Кислий

Приготувати солодкий желеподібний напій можна з ягід, фруктів, крохмалю і води. Кисіль відносять до десертів, а люблять його не тільки діти, але і всі дорослі. Кисіль був популярний ще на Русі.

Приготувати кисіль можна зі свіжих рік і будь-якого варення. Так, кисіль з смородинового варення в домашніх умовах - відмінна альтернатива різним безалкогольним напоям. На різних кухнях світу рецепти приготування киселю різняться, але основний компонент не змінюється - це крохмаль. Без нього приготувати цей чудовий напій неможливо.

  • Чорна смородина - 3 склянки
  • Вода - 6 склянок
  • Цукор - 1 склянок
  • Крохмаль - 4 Ст. Ложки
кисіль з смородинового варення - фото крок 1
1. Мінімальний продуктовий набір - і корисний напій у вас на столі. Кисіль був популярний ще на Русі, а рецептів його приготування безліч. В даному випадку кисіль готується на основі смородинового варення.
кисіль з смородинового варення - фото крок 2
2. Моєму ретельно смородину, розминаємо її товкачем (або подрібнюємо в блендері) і відправляємо її в окріп.
кисіль з смородинового варення - фото крок 3
3. Варимо ягідний морс, додавши до нього цукор. Обов'язково потрібно знімати піну, що утворилася.
кисіль з смородинового варення - фото крок 4
4. Розводимо картопляний крохмаль в половині склянки теплої води .
кисіль з смородинового варення - фото крок 5
5. Вливаємо крохмаль в киплячий на слабкому вогні морс і проварюємо близько хвилини.
кисіль з смородинового варення - фото крок 6
6. Тепер важливе завдання - відокремити макуха від сиропу. Для цього потрібно скористатися марлею і добре віджати ягоди.
кисіль з смородинового варення - фото крок 7
7. Я готувала кисіль зі свіжих ягід, але за таким же принципом можна робити його з варення. Остужаем кисіль з смородинового варення і подаємо до столу.

Схожі рецепти