Кисіль з смородинового варення
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати солодкий желеподібний напій можна з ягід, фруктів, крохмалю і води. Кисіль відносять до десертів, а люблять його не тільки діти, але і всі дорослі. Кисіль був популярний ще на Русі.
Приготувати кисіль можна зі свіжих рік і будь-якого варення. Так, кисіль з смородинового варення в домашніх умовах - відмінна альтернатива різним безалкогольним напоям. На різних кухнях світу рецепти приготування киселю різняться, але основний компонент не змінюється - це крохмаль. Без нього приготувати цей чудовий напій неможливо.
- Чорна смородина - 3 склянки
- Вода - 6 склянок
- Цукор - 1 склянок
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
1. Мінімальний продуктовий набір - і корисний напій у вас на столі. Кисіль був популярний ще на Русі, а рецептів його приготування безліч. В даному випадку кисіль готується на основі смородинового варення.
2. Моєму ретельно смородину, розминаємо її товкачем (або подрібнюємо в блендері) і відправляємо її в окріп.
3. Варимо ягідний морс, додавши до нього цукор. Обов'язково потрібно знімати піну, що утворилася.
4. Розводимо картопляний крохмаль в половині склянки теплої води .
5. Вливаємо крохмаль в киплячий на слабкому вогні морс і проварюємо близько хвилини.
6. Тепер важливе завдання - відокремити макуха від сиропу. Для цього потрібно скористатися марлею і добре віджати ягоди.
7. Я готувала кисіль зі свіжих ягід, але за таким же принципом можна робити його з варення. Остужаем кисіль з смородинового варення і подаємо до столу.