Кисіль з варення
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль з будь-якого варення - це і смачно, і корисно! А головне - є куди використовувати підсохнуло або зацукрувати варення. Ділюся рецептом!
Кисіль відмінний напій, який можна готувати цілий рік. Влітку і восени - зі свіжих ягід, а взимку і навесні - з будь-якого варення. Рецепт приготування киселю з варення дуже простий. У перший раз дотримуйтесь рекомендацій рецепта і у вас все вийде, а потім вже починайте експериментувати зі смаком Приступаємо.
1. Розводимо варення водою і ставимо кип'ятити. Даємо покипіти хвилин 5.
2. Крохмаль гарненько розмішуємо в 0, 5 склянки холодної води.
3. Пробуємо на смак гарячий напій з варення і, по необхідності, додаємо цукор і лимонну кислоту. Якщо вам хочеться, щоб кисіль був без ягід - тоді необхідно буде процідити розчин варення. Якщо ягоди в киселі вас влаштовують - тоді вливаємо тонкою цівкою розмішати розчин крохмалю. Не забуваємо при цьому добре розмішувати майбутній кисіль.
4. Варимо кисіль до закипання. Знімаємо з вогню. Якщо варили густий кисіль - відразу ж розливаємо по тарілках або креманкам.
Це смачно!
- Варення - 1 Склянка
- Вода - 4-5 склянок(0, 5 склянки води для того щоб розвести крохмаль)
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок (залежить від ступеня солодощі варення)
- Картопляний крохмаль - 3-4 Ст. Ложок (кількість крохмалю дано для негустого киселю)
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
1. Розводимо варення водою і ставимо кип'ятити. Даємо покипіти хвилин 5.
2. Крохмаль гарненько розмішуємо в 0, 5 склянки холодної води.
3. Пробуємо на смак гарячий напій з варення і, по необхідності, додаємо цукор і лимонну кислоту. Якщо вам хочеться, щоб кисіль був без ягід - тоді необхідно буде процідити розчин варення. Якщо ягоди в киселі вас влаштовують - тоді вливаємо тонкою цівкою розмішати розчин крохмалю. Не забуваємо при цьому добре розмішувати майбутній кисіль.
4. Варимо кисіль до закипання. Знімаємо з вогню. Якщо варили густий кисіль - відразу ж розливаємо по тарілках або креманкам.
Це смачно!