Вино з шовковиці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати вино з шовковиці, то поспішаю поділитися рецептом! смачне, по-літньому насичене і солодке, воно відрізняється тонким смаком і подається до випічки і десертів!
Цей простий рецепт вина з шовковиці вам неодмінно сподобається! Адже це відмінний спосіб надати вечора особливу таємності і додати настрою! Посиденьки з подружками - ідеальний привід, щоб відкоркувати пляшку цього літнього запашного напою! Вино не дуже міцне, має приємну ягідну нотку. Вам сподобається!
- Шовковиця - 1 кілограм
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Обкладинка - 5 грам
- Вино біле сухе - 100 грам
1. Ягоди промиємо і залишимо на добу в сухому місці, щоб обсохнули. Потім віджимають сік. Сік розбавляємо такою ж кількістю води.
2. На кожен літр отриманого соку додамо 5 грам кориці і 150 грамів цукру. Заливаємо в чисті банки і залишаємо бродити на 5 днів.
3. Отфильтруем тепер все зайве.
4. Поставки вина, і наполягаємо тепер ще два тижні. Потім знімаємо осад, додамо за смаком цукор, розливаємо вино по стерильним пляшках - і закупорюють.
5. Через три місяці витримки вино вже можна подавати!