Віденський рулет
(покроковий рецепт з фото)
Віденська випічка завжди відрізняється відмінним смаком. Найвідоміший віденський рулет - це яблучний штрудель. Пропоную ще один цікавий рецепт віденського рулету, з маком, малиновим джемом і сиром.
Технічно приготувати віденський рулет дуже просто, якщо дотримуватися покрокові рекомендації і заздалегідь приготувати всі інгредієнти за рецептом. А результат не розчарує, тому що рулет виходить дуже смачним, як у віденській кав'ярні.
- Борошно пшеничне - 250 грам (вищий сорт)
- Цукор - 90 грам(30 грам - в тісто, 60 грам - в сирну начинку)
- Вершкове масло - 60 грам(40 грам - в тісто, 20 грам - в сирну начинку)
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Молоко - 235 мілілітрів(125 мл. - в тісто, 110 мл. - в маковую начинку)
- Сіль - 1 щіпка
- Цедра лимону - 1-2 Ст. Ложок
- Сир - 220-250 грам
- Яйце - 1 штука (знадобиться ще трохи яйця для змащування рулету перед випічкою)
- Коньяк - 1 Ст. Ложка (або ПЗУ)
- Шафран - 1/3 чайних ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Мак - 75 грам
- Мед - 40 грам
- Раск biskvitnиe - 1 Ст. Ложка
- Ягідний джем - 200 грам (будь-який, не рідким, у мене малиновий)
- Цукрова пудра - 5 грам
Підготуйте інгредієнти.
У тепле молоко (125 мл.) додайте дріжджі і 1 столову ложку цукру від кількості, призначеного для тесту, поставте в тепле місце на 15 хвилин.
У ємність для замішування тіста, просійте борошно, додайте дрібку солі, лимонну цедру.
Додайте розм'якшене вершкове масло (40 грам), влийте опару.
Замісити тісто, накрийте плівкою або серветкою і поставте в тепле місце для вистоювання на 2 годину.
Поки тісто на расстойке, займіться начинкою, нагрейте молоко (110 мл.) з медом, додайте в нього мак і дайте набрякнути, не менше, ніж на 1 час.
Якщо сир вологий, підвісьте його в марлю на 2 годину, щоб пішла зайва волога. Перетріть сир через сито, щоб поліпшити його консистенцію.
Додайте в сир 20 грам масла, 60 грам цукру, 1 яйце, влийте столову ложку коньяку, vsиpyte шафран, крохмаль.
Все добре розмішайте до однорідності.
Тісто після вистоювання збільшилася в обсязі в 1, 5-2 рази.
Пріпиліте стіл борошном, викладіть тісто, розкачайте в пласт товщиною приблизно 3 мм.
Змастіть тісто малиновим джемом, не доходячи до краю приблизно 5 см.
Якщо макова начинка надто вологий, відкиньте її на сито.
Наступним шаром викладіть макову начинку.
Присипте зверху столовою ложкою бісквітних сухарів, щоб зібрати зайву вологу.
Зверху на мак викладіть сирну начинку.
Поверніть тісто в рулет, не надто туго.
Перед випічкою змастіть яйцем, випікайте 25 хвилин при температурі 175-180 градусів.
Коли рулет повністю охолоне, присипте цукровою пудрою.
Розріжте рулет на порційні шматочки і подавайте до чаю або кави. Віденський рулет вийшов надзвичайно смачним і ароматним. Приємного чаювання!