Рецепт Віденський рулет фото

Віденський рулет
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Борошно , Пшеничне борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Віденська випічка завжди відрізняється відмінним смаком. Найвідоміший віденський рулет - це яблучний штрудель. Пропоную ще один цікавий рецепт віденського рулету, з маком, малиновим джемом і сиром.

Опис приготування:

Технічно приготувати віденський рулет дуже просто, якщо дотримуватися покрокові рекомендації і заздалегідь приготувати всі інгредієнти за рецептом. А результат не розчарує, тому що рулет виходить дуже смачним, як у віденській кав'ярні.

  • Борошно пшеничне - 250 грам (вищий сорт)
  • Цукор - 90 грам(30 грам - в тісто, 60 грам - в сирну начинку)
  • Вершкове масло - 60 грам(40 грам - в тісто, 20 грам - в сирну начинку)
  • Дріжджі - 20 грам (свіжі)
  • Молоко - 235 мілілітрів(125 мл. - в тісто, 110 мл. - в маковую начинку)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цедра лимону - 1-2 Ст. Ложок
  • Сир - 220-250 грам
  • Яйце - 1 штука (знадобиться ще трохи яйця для змащування рулету перед випічкою)
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка (або ПЗУ)
  • Шафран - 1/3 чайних ложки
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Мак - 75 грам
  • Мед - 40 грам
  • Раск biskvitnиe - 1 Ст. Ложка
  • Ягідний джем - 200 грам (будь-який, не рідким, у мене малиновий)
  • Цукрова пудра - 5 грам
віденський рулет - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
віденський рулет - фото крок 2
У тепле молоко (125 мл.) додайте дріжджі і 1 столову ложку цукру від кількості, призначеного для тесту, поставте в тепле місце на 15 хвилин.
віденський рулет - фото крок 3
У ємність для замішування тіста, просійте борошно, додайте дрібку солі, лимонну цедру.
віденський рулет - фото крок 4
Додайте розм'якшене вершкове масло (40 грам), влийте опару.
віденський рулет - фото крок 5
Замісити тісто, накрийте плівкою або серветкою і поставте в тепле місце для вистоювання на 2 годину.
віденський рулет - фото крок 6
Поки тісто на расстойке, займіться начинкою, нагрейте молоко (110 мл.) з медом, додайте в нього мак і дайте набрякнути, не менше, ніж на 1 час.
віденський рулет - фото крок 7
Якщо сир вологий, підвісьте його в марлю на 2 годину, щоб пішла зайва волога. Перетріть сир через сито, щоб поліпшити його консистенцію.
віденський рулет - фото крок 8
Додайте в сир 20 грам масла, 60 грам цукру, 1 яйце, влийте столову ложку коньяку, vsиpyte шафран, крохмаль.
віденський рулет - фото крок 9
Все добре розмішайте до однорідності.
віденський рулет - фото крок 10
Тісто після вистоювання збільшилася в обсязі в 1, 5-2 рази.
віденський рулет - фото крок 11
Пріпиліте стіл борошном, викладіть тісто, розкачайте в пласт товщиною приблизно 3 мм.
віденський рулет - фото крок 12
Змастіть тісто малиновим джемом, не доходячи до краю приблизно 5 см.
віденський рулет - фото крок 13
Якщо макова начинка надто вологий, відкиньте її на сито.
віденський рулет - фото крок 14
Наступним шаром викладіть макову начинку.
віденський рулет - фото крок 15
Присипте зверху столовою ложкою бісквітних сухарів, щоб зібрати зайву вологу.
віденський рулет - фото крок 16
Зверху на мак викладіть сирну начинку.
віденський рулет - фото крок 17
Поверніть тісто в рулет, не надто туго.
віденський рулет - фото крок 18
Перед випічкою змастіть яйцем, випікайте 25 хвилин при температурі 175-180 градусів.
віденський рулет - фото крок 19
Коли рулет повністю охолоне, присипте цукровою пудрою.
віденський рулет - фото крок 20
Розріжте рулет на порційні шматочки і подавайте до чаю або кави. Віденський рулет вийшов надзвичайно смачним і ароматним. Приємного чаювання!

Схожі рецепти