Відбивна з яловичої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий рецепт приготування печінки. Відбивні виходять соковиті і рум'яні, з ніжним смаком і приємним ароматом.
Ніколи раніше не маринована печінку в кефірі, тільки вимочувала в молоці. Побачивши рецепт, вирішила спробувати. Смак сподобався. Так що рекомендую
- Печінка яловича - 500 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Часниковий порошок - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Борошно пшеничне 1 сорт - 1/2 склянки (для панірування)
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок (для смаження)
Печінка промийте, обсушити і зніміть плівку. Наріжте печінку пластиками і замаринуйте в кефірі на пару годин, можна і на ніч.
Вийміть печінку з маринаду і обсушити. Посипте сіллю, сумішшю перців і часниковим порошком. Дайте спецій вбратися хвилин 15.
Шматочки печінки кладіть в пакет і легко відбивайте молотком, не особливо стараючись. Печінка ніжніше м'яса, і зайві зусилля її порвуть.
Приготуйте паніровці: в одну миску насипте борошно. В іншу розбийте яйця, додайте в них трохи солі і перцю і збийте виделкою.
Відбиті шматочки печінки запаніруйте в борошні.
Потім, стряхнувши зайву муку, занурюйте відбивні в яйце і відразу кладіть на сковороду з добре розігрітим маслом. Смажте, перевертаючи, до рум'яної скоринки і готовності печінки.
Подавайте печінку відразу, гарячої і ніжною. Дуже смачно додатково посмажити до відбивних цибулю-фрі. Подавати печінку можна з будь-яким гарніром, влітку цілком достатньо салату з свіжих овочів.