Рецепт Весільний торт фото

Весільний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Весілля
Випічка, Солодке, Торти, Бісквітний торт

Ніяке торжество, тим більше весілля, не обходяться без смачного і красивого торта. Якщо ви плануєте приготувати весільний торт, то цей рецепт саме для вас!

Якщо ви вмієте користуватися кондитерськими насадками, то прикрасити торт, саме по весільному, вам не важко буде. Білковий крем відмінно тримає форму і завжди красиво виглядає як прикраса. Та й зовнішній вигляд з таким кремом довго залишається свіжим.

  • Яйце - 8 штук
  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 540 грам(300 г - в бісквіт, 240 г - в вершках)
  • Ванілін - 2-3 Щепоток
  • Вершки від 33% - 1 літрів
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Банан - 4-6 штук
  • Білок яєчний - 3 штуки
  • Вода - 90 мілілітрів
  • Лимон - 1 штук
весільний торт - фото крок 1
Для приготування класичного бісквіта з'єднайте 8 яєць з 300 г цукру і збийте їх в пишну масу.
весільний торт - фото крок 2
Потім акуратно венчінком умішайте борошно, щоб не осіла збита пишність. Викладіть тісто у форму для випічки (28 см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40-50 хвилин.
весільний торт - фото крок 3
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3-5 коржів.
весільний торт - фото крок 4
Для першого крему збийте жирні вершки з цукровою пудрою до міцної маси.
весільний торт - фото крок 5
Банани наріжте на шматочки і полийте трохи лимонним соком, щоб вони не темніли.
весільний торт - фото крок 6
Бісквіт просочити цукровим сиропом або водою. Змастіть прошарком крему зі збитих вершків. Викладіть шматочки банана. Проробіть так само з усіма верствами. Торт обмажте зверху і з боків кремом. Приберіть його в холодильник на кілька годин, щоб він застиг і просочився.
весільний торт - фото крок 7
Для зовнішнього прикраси будемо використовувати білковий крем. Для цього візьміть 3 білка і збийте їх до міцних піків.
весільний торт - фото крок 8
Одночасно зваріть сироп з 90 мл води і 240 г пісочний, температура сиропу повинна бути 120 градусів.
весільний торт - фото крок 9
Не перестаючи збивати, вливайте сироп в білки тонкою цівкою. Збивайте крем кілька хвилин, щоб він остигав і густішав. Він повинен стати ось такої консистенції, щоб відмінно трималася форма. Якщо чашу перевернути, то крем залишиться в ній.
весільний торт - фото крок 10
За допомогою білкового крему, барвників і насадок прикрасьте торт, наприклад, ось так.

Схожі рецепти