Рецепт Весільний торт фото

Весільний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Весілля
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Ніяке торжество, тим більше весілля, не обходяться без смачного і красивого торта. Якщо ви плануєте приготувати весільний торт, то цей рецепт саме для вас!

Опис приготування:

Якщо ви вмієте користуватися кондитерськими насадками, то прикрасити торт, саме по весільному, вам не важко буде. Білковий крем відмінно тримає форму і завжди красиво виглядає як прикраса. Та й зовнішній вигляд з таким кремом довго залишається свіжим.

  • Яйце - 8 штук
  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 540 грам(300 г - в бісквіт, 240 г - в вершках)
  • Ванілін - 2-3 Щепоток
  • Вершки від 33% - 1 літрів
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Банан - 4-6 штук
  • Білок яєчний - 3 штуки
  • Вода - 90 мілілітрів
  • Лимон - 1 штук
весільний торт - фото крок 1
Для приготування класичного бісквіта з'єднайте 8 яєць з 300 г цукру і збийте їх в пишну масу.
весільний торт - фото крок 2
Потім акуратно венчінком умішайте борошно, щоб не осіла збита пишність. Викладіть тісто у форму для випічки (28 см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40-50 хвилин.
весільний торт - фото крок 3
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3-5 коржів.
весільний торт - фото крок 4
Для першого крему збийте жирні вершки з цукровою пудрою до міцної маси.
весільний торт - фото крок 5
Банани наріжте на шматочки і полийте трохи лимонним соком, щоб вони не темніли.
весільний торт - фото крок 6
Бісквіт просочити цукровим сиропом або водою. Змастіть прошарком крему зі збитих вершків. Викладіть шматочки банана. Проробіть так само з усіма верствами. Торт обмажте зверху і з боків кремом. Приберіть його в холодильник на кілька годин, щоб він застиг і просочився.
весільний торт - фото крок 7
Для зовнішнього прикраси будемо використовувати білковий крем. Для цього візьміть 3 білка і збийте їх до міцних піків.
весільний торт - фото крок 8
Одночасно зваріть сироп з 90 мл води і 240 г пісочний, температура сиропу повинна бути 120 градусів.
весільний торт - фото крок 9
Не перестаючи збивати, вливайте сироп в білки тонкою цівкою. Збивайте крем кілька хвилин, щоб він остигав і густішав. Він повинен стати ось такої консистенції, щоб відмінно трималася форма. Якщо чашу перевернути, то крем залишиться в ній.
весільний торт - фото крок 10
За допомогою білкового крему, барвників і насадок прикрасьте торт, наприклад, ось так.

Схожі рецепти