Весільний торт
(покроковий рецепт з фото)
Ніяке торжество, тим більше весілля, не обходяться без смачного і красивого торта. Якщо ви плануєте приготувати весільний торт, то цей рецепт саме для вас!
Якщо ви вмієте користуватися кондитерськими насадками, то прикрасити торт, саме по весільному, вам не важко буде. Білковий крем відмінно тримає форму і завжди красиво виглядає як прикраса. Та й зовнішній вигляд з таким кремом довго залишається свіжим.
- Яйце - 8 штук
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 540 грам(300 г - в бісквіт, 240 г - в вершках)
- Ванілін - 2-3 Щепоток
- Вершки від 33% - 1 літрів
- Цукрова пудра - 200 грам
- Банан - 4-6 штук
- Білок яєчний - 3 штуки
- Вода - 90 мілілітрів
- Лимон - 1 штук
Для приготування класичного бісквіта з'єднайте 8 яєць з 300 г цукру і збийте їх в пишну масу.
Потім акуратно венчінком умішайте борошно, щоб не осіла збита пишність. Викладіть тісто у форму для випічки (28 см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40-50 хвилин.
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3-5 коржів.
Для першого крему збийте жирні вершки з цукровою пудрою до міцної маси.
Банани наріжте на шматочки і полийте трохи лимонним соком, щоб вони не темніли.
Бісквіт просочити цукровим сиропом або водою. Змастіть прошарком крему зі збитих вершків. Викладіть шматочки банана. Проробіть так само з усіма верствами. Торт обмажте зверху і з боків кремом. Приберіть його в холодильник на кілька годин, щоб він застиг і просочився.
Для зовнішнього прикраси будемо використовувати білковий крем. Для цього візьміть 3 білка і збийте їх до міцних піків.
Одночасно зваріть сироп з 90 мл води і 240 г пісочний, температура сиропу повинна бути 120 градусів.
Не перестаючи збивати, вливайте сироп в білки тонкою цівкою. Збивайте крем кілька хвилин, щоб він остигав і густішав. Він повинен стати ось такої консистенції, щоб відмінно трималася форма. Якщо чашу перевернути, то крем залишиться в ній.
За допомогою білкового крему, барвників і насадок прикрасьте торт, наприклад, ось так.