Рецепт Торт весільний фото

Торт весільний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл , Весілля
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 10-14
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Весілля - одне з найважливіших заходів у житті кожної людини. На підготовку йде багато часу і сил. Один з ключових аспектів свята - їжа. А родзинкою стає найкрасивіший торт!

Опис приготування:

Якщо ви вже винахідливий кондитер, то можете дізнатися про те, як приготувати весільний торт. Природно він буде білим, багатоярусним і просто шикарним. В якості прикрас підійдуть квіти з мастики, наприклад, лілії і троянди, а також фігурки нареченого з нареченою. Приготуйтеся до складного рецептом.

  • Борошно пшеничне - 170 грам
  • Цукор - 300 грам(225 г - в тісто, 75 г - в вершках)
  • Мигдальний горіх мелений - 65 грам
  • Вершкове масло - 230 грам
  • Рослинна олія - 65 мілілітрів
  • Кукурудзяний сироп - 85 мілілітрів
  • Вода тепла - 30 мілілітрів
  • Яєчний жовток - 8 штук(5 шт. - в тісто, 3 шт. - в вершках)
  • Яєчний білок - 5 штук
  • Кукурудзяний крохмаль - 4 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки(0, 5 немає. L. - в тісто, 1 немає. L. - в вершках)
  • Мигдальний екстракт - 0, 5 чайних ложки
  • Сироп цукровий - 50 мілілітрів(50 мл води з 1 ст. L. Цукру)
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Мастика - 400 грам
торт весільний - фото крок 1
Приготуйте тісто. Змішайте в глибокій мисці мигдаль, борошно, крохмаль і розпушувач.
торт весільний - фото крок 2
В іншій мисці збийте половину цукру для тесту з жовтками протягом 5 хвилин міксером на максимальній швидкості. Потім швидкість знизьте, додайте олію, воду і два види екстракту. Продовжуйте збивати до отримання густої маси.
торт весільний - фото крок 3
До яєчної маси всипте борошняну.
торт весільний - фото крок 4
Окремо збийте білки з цукром до стійких піків.
торт весільний - фото крок 5
Далі акуратно додайте білки в тісто. Перемішайте тісто лопаткою, працюючи знизу вгору.
торт весільний - фото крок 6
Випікайте один або два бісквіта в круглій формі протягом 20-30 хвилин при 175 градусах.
торт весільний - фото крок 7
Потім бісквіт остудіть і розріжте. Просочіть обидві частини цукровим сиропом.
торт весільний - фото крок 8
Тепер займіться кремом. Збийте жовтки до густого стану.
торт весільний - фото крок 9
Сотейник або маленьку каструлю трохи змастіть вершковим маслом. Всипте цукор, влийте сік лимона і кукурудзяний сироп.
торт весільний - фото крок 10
Варіть сироп на маленькому вогні, постійно заважаючи, поки не з'являться бульбашки з боків. Коли вони будуть всюди, то вогонь вимкніть.
торт весільний - фото крок 11
Потім акуратно введіть сироп з каструлі в жовтки, постійно їх збиваючи. На це піде близько 5 хвилин.
торт весільний - фото крок 12
Масу трохи остудіть. Додайте масло, нарізане невеликими шматочками, постійно збиваючи.
торт весільний - фото крок 13
Додайте в крем ваніль і ще раз збийте.
торт весільний - фото крок 14
Зберіть торт, промащуючи кожен корж кремом. Покрийте мастикою.
торт весільний - фото крок 15
Також підготуйте їстівні квіточки на паличках.
торт весільний - фото крок 16
Торт прикрасьте квітами. Можете зробити кілька ярусів. Приємною дегустації!

Схожі рецепти