Торт весільний
(покроковий рецепт з фото)
Весілля - одне з найважливіших заходів у житті кожної людини. На підготовку йде багато часу і сил. Один з ключових аспектів свята - їжа. А родзинкою стає найкрасивіший торт!
Якщо ви вже винахідливий кондитер, то можете дізнатися про те, як приготувати весільний торт. Природно він буде білим, багатоярусним і просто шикарним. В якості прикрас підійдуть квіти з мастики, наприклад, лілії і троянди, а також фігурки нареченого з нареченою. Приготуйтеся до складного рецептом.
- Борошно пшеничне - 170 грам
- Цукор - 300 грам(225 г - в тісто, 75 г - в вершках)
- Мигдальний горіх мелений - 65 грам
- Вершкове масло - 230 грам
- Рослинна олія - 65 мілілітрів
- Кукурудзяний сироп - 85 мілілітрів
- Вода тепла - 30 мілілітрів
- Яєчний жовток - 8 штук(5 шт. - в тісто, 3 шт. - в вершках)
- Яєчний білок - 5 штук
- Кукурудзяний крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки(0, 5 немає. L. - в тісто, 1 немає. L. - в вершках)
- Мигдальний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Сироп цукровий - 50 мілілітрів(50 мл води з 1 ст. L. Цукру)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Мастика - 400 грам
Приготуйте тісто. Змішайте в глибокій мисці мигдаль, борошно, крохмаль і розпушувач.
В іншій мисці збийте половину цукру для тесту з жовтками протягом 5 хвилин міксером на максимальній швидкості. Потім швидкість знизьте, додайте олію, воду і два види екстракту. Продовжуйте збивати до отримання густої маси.
До яєчної маси всипте борошняну.
Окремо збийте білки з цукром до стійких піків.
Далі акуратно додайте білки в тісто. Перемішайте тісто лопаткою, працюючи знизу вгору.
Випікайте один або два бісквіта в круглій формі протягом 20-30 хвилин при 175 градусах.
Потім бісквіт остудіть і розріжте. Просочіть обидві частини цукровим сиропом.
Тепер займіться кремом. Збийте жовтки до густого стану.
Сотейник або маленьку каструлю трохи змастіть вершковим маслом. Всипте цукор, влийте сік лимона і кукурудзяний сироп.
Варіть сироп на маленькому вогні, постійно заважаючи, поки не з'являться бульбашки з боків. Коли вони будуть всюди, то вогонь вимкніть.
Потім акуратно введіть сироп з каструлі в жовтки, постійно їх збиваючи. На це піде близько 5 хвилин.
Масу трохи остудіть. Додайте масло, нарізане невеликими шматочками, постійно збиваючи.
Додайте в крем ваніль і ще раз збийте.
Зберіть торт, промащуючи кожен корж кремом. Покрийте мастикою.
Також підготуйте їстівні квіточки на паличках.
Торт прикрасьте квітами. Можете зробити кілька ярусів. Приємною дегустації!