Вершково-кокосове морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто ж не любить морозиво, а тим більше домашнє? Та ще й з кокосовим наповнювачем і без клопоту. До того ж, для нього не потрібні ніякі спеціальні пристосування: засунув в морозилку - і все.
Без сумнівів це найсмачніше морозиво то, яке зроблене вдома. Це морозиво виходить з не зовсім звичайної структурою за рахунок кокосової стружки. Для успіху потрібно врахувати кілька моментів: взяти натуральні вершки хорошої якості (не менше 35%). Зефір потрібно брати на агар-агар . Готову суміш перед збивання необхідно гарненько остудити, після збивання можна розкласти на порції або поставити в контейнері в морозилку. Для тих, хто не дуже любить солодке, пропоную подавати його з лимонним або журавлинним сиропом. Смачного!
- Вершки 35% - 500 мілілітрів
- Зефір - 250 грам
- Кокосова стружка - 65 грам
Доведіть половину вершків до кипіння. Зніміть з вогню і додайте кокосову стружку. Перемішайте.
Доведіть до кипіння залишки вершків, покладіть в них поламаний на невеликі шматочки зефір, варіть на повільному вогні до його розчинення. Зніміть з вогню.
З'єднайте обидві маси і остудіть.
Поставте миску з сумішшю на лід або дуже холодну воду, збивайте масу протягом 5-7 хвилин на великій швидкості. Перекладіть в контейнер і приберіть в морозилку на 5-6 годин до готовності.
Смачного!