Рецепт Вергуни фото

Вергуни
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Пончики
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Цей простий рецепт вергунів особливо сподобається всім любителям солоденького, адже вергуни - це такі традиційні українські пампушки на кефірі, смачні і ніжні, та ще й готуються швидко!

Опис приготування:

Якщо вам хочеться приготувати якусь домашню випічку, то краще вергунів в домашніх умовах і не придумаєш, - рецепт простий, інгредієнти все в наявності, а особливих кулінарних умінь не потрібно. Словом, впораються навіть початківці господині, а результат того вартий!

Давайте ж повчимося, як зробити вергуни:

1. Змішаємо в мисці спочатку сухі інгредієнти, - цукор, соду, гаситься оцтом, і просіяне борошно.

2. Тепер туди ж додамо яйце, розтоплене вершкове масло, і кефір. Ретельно заважаємо після додавання кожного нового інгредієнта.

3. Тісто має вийти не занадто крутим, і не дуже прилипати до рук. В першому випадку, краще додайте ще одне яйце, а в другому - ще трохи борошна. Залишимо тісто постояти в сторонці деякий час.

4. Беремо казанок або каструлю з товстими стінками, або навіть сотейник, виливаємо в нього рослинне масло, і ставимо на вогонь.

5. З тіста формуємо палички, робимо отвір, і просовуємо в нього кінець. Хоча взагалі, форма вергунів може бути будь-яка, смак від цього не змінюється.

6. Опускаємо вергуни в уже булькаючі масло, і обсмажуємо, перевертаючи, хвилини дві-три.

От і все! вид, така проста і швидка випічка доступна кожному! Так навіщо ж витрачатися на фабричні вироби, якщо ви вже знаєте простий рецепт вергунів?


  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Борошно - 3 склянки
  • Цукор - 50 грам
  • Сода - 0.5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
Якщо вам хочеться приготувати якусь домашню випічку, то краще вергунів в домашніх умовах і не придумаєш, - рецепт простий, інгредієнти все в наявності, а особливих кулінарних умінь не потрібно. Словом, впораються навіть початківці господині, а результат того вартий!

Давайте ж повчимося, як зробити вергуни:

1. Змішаємо в мисці спочатку сухі інгредієнти, - цукор, соду, гаситься оцтом, і просіяне борошно.

2. Тепер туди ж додамо яйце, розтоплене вершкове масло, і кефір. Ретельно заважаємо після додавання кожного нового інгредієнта.

3. Тісто має вийти не занадто крутим, і не дуже прилипати до рук. В першому випадку, краще додайте ще одне яйце, а в другому - ще трохи борошна. Залишимо тісто постояти в сторонці деякий час.

4. Беремо казанок або каструлю з товстими стінками, або навіть сотейник, виливаємо в нього рослинне масло, і ставимо на вогонь.

5. З тіста формуємо палички, робимо отвір, і просовуємо в нього кінець. Хоча взагалі, форма вергунів може бути будь-яка, смак від цього не змінюється.

6. Опускаємо вергуни в уже булькаючі масло, і обсмажуємо, перевертаючи, хвилини дві-три.

От і все! вид, така проста і швидка випічка доступна кожному! Так навіщо ж витрачатися на фабричні вироби, якщо ви вже знаєте простий рецепт вергунів?

Схожі рецепти