Вергуни
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий рецепт вергунів особливо сподобається всім любителям солоденького, адже вергуни - це такі традиційні українські пампушки на кефірі, смачні і ніжні, та ще й готуються швидко!
Якщо вам хочеться приготувати якусь домашню випічку, то краще вергунів в домашніх умовах і не придумаєш, - рецепт простий, інгредієнти все в наявності, а особливих кулінарних умінь не потрібно. Словом, впораються навіть початківці господині, а результат того вартий!
Давайте ж повчимося, як зробити вергуни:
1. Змішаємо в мисці спочатку сухі інгредієнти, - цукор, соду, гаситься оцтом, і просіяне борошно.
2. Тепер туди ж додамо яйце, розтоплене вершкове масло, і кефір. Ретельно заважаємо після додавання кожного нового інгредієнта.
3. Тісто має вийти не занадто крутим, і не дуже прилипати до рук. В першому випадку, краще додайте ще одне яйце, а в другому - ще трохи борошна. Залишимо тісто постояти в сторонці деякий час.
4. Беремо казанок або каструлю з товстими стінками, або навіть сотейник, виливаємо в нього рослинне масло, і ставимо на вогонь.
5. З тіста формуємо палички, робимо отвір, і просовуємо в нього кінець. Хоча взагалі, форма вергунів може бути будь-яка, смак від цього не змінюється.
6. Опускаємо вергуни в уже булькаючі масло, і обсмажуємо, перевертаючи, хвилини дві-три.
От і все! вид, така проста і швидка випічка доступна кожному! Так навіщо ж витрачатися на фабричні вироби, якщо ви вже знаєте простий рецепт вергунів?
- Кефір - 250 мілілітрів
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 50 грам
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
Давайте ж повчимося, як зробити вергуни:
1. Змішаємо в мисці спочатку сухі інгредієнти, - цукор, соду, гаситься оцтом, і просіяне борошно.
2. Тепер туди ж додамо яйце, розтоплене вершкове масло, і кефір. Ретельно заважаємо після додавання кожного нового інгредієнта.
3. Тісто має вийти не занадто крутим, і не дуже прилипати до рук. В першому випадку, краще додайте ще одне яйце, а в другому - ще трохи борошна. Залишимо тісто постояти в сторонці деякий час.
4. Беремо казанок або каструлю з товстими стінками, або навіть сотейник, виливаємо в нього рослинне масло, і ставимо на вогонь.
5. З тіста формуємо палички, робимо отвір, і просовуємо в нього кінець. Хоча взагалі, форма вергунів може бути будь-яка, смак від цього не змінюється.
6. Опускаємо вергуни в уже булькаючі масло, і обсмажуємо, перевертаючи, хвилини дві-три.
От і все! вид, така проста і швидка випічка доступна кожному! Так навіщо ж витрачатися на фабричні вироби, якщо ви вже знаєте простий рецепт вергунів?