Рецепт Вергуни на сметані фото

Вергуни на сметані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Якщо ви зважилися приготувати українські пончики, а кефіру не виявилося, - не біда, - вашій увазі пропонується простий рецепт вергунів на сметані, ще більш ситних, ніжних і повітряних! Спробуйте!

Опис приготування:

Якщо кефіру під рукою не виявилося, то цей рецепт приготування вергунів на сметані вам точно стане в нагоді. Адже це відмінне ласощі для всієї родини, - та й вам не треба буде довго мучитися, стоячи над плитою. Приступимо?

Так як приготувати вергуни на сметані? Немає нічого простіше!

1. Змішуємо в мисці розпушувач і цукор, і заливаємо сметаною. Ретельно перемішуємо.

2. Тепер окремо збиваємо яйце віночком, і теж додаємо до сметані.

3. Масло краще розтопити на водяній бані, і влити слідом за яйцем. Ще раз добре перемішати, і потихеньку всипаємо борошно.

4. Вимішуємо тісто, накриваємо його рушником, і нехай постоїть ще 15-30 хвилин.

5. Тепер в товстостінну каструлю заливаємо олію без запаху, і ставимо на плиту.

6. Тим часом з тіста формуємо вергуни, і в киплячій олії обсмажуємо кожен з двох сторін.

От і все, вид, як просто! За рахунок того, що замість рідкого кефіру ми додаємо сметану, борошна може знадобитися трохи менше. І саме тому, до речі, краще використовувати розпушувач, а не просту соду, - адже сметана менш кисла, так що сода може просто не встигнути подіяти, зіпсувавши вам весь десерт неприємним присмаком. Так що експериментуйте!


  • Крем - 1 Склянка
  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 50 грам
  • Розпушувач - 0.5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 50 грам
Якщо кефіру під рукою не виявилося, то цей рецепт приготування вергунів на сметані вам точно стане в нагоді. Адже це відмінне ласощі для всієї родини, - та й вам не треба буде довго мучитися, стоячи над плитою. Приступимо?

Так як приготувати вергуни на сметані? Немає нічого простіше!

1. Змішуємо в мисці розпушувач і цукор, і заливаємо сметаною. Ретельно перемішуємо.

2. Тепер окремо збиваємо яйце віночком, і теж додаємо до сметані.

3. Масло краще розтопити на водяній бані, і влити слідом за яйцем. Ще раз добре перемішати, і потихеньку всипаємо борошно.

4. Вимішуємо тісто, накриваємо його рушником, і нехай постоїть ще 15-30 хвилин.

5. Тепер в товстостінну каструлю заливаємо олію без запаху, і ставимо на плиту.

6. Тим часом з тіста формуємо вергуни, і в киплячій олії обсмажуємо кожен з двох сторін.

От і все, вид, як просто! За рахунок того, що замість рідкого кефіру ми додаємо сметану, борошна може знадобитися трохи менше. І саме тому, до речі, краще використовувати розпушувач, а не просту соду, - адже сметана менш кисла, так що сода може просто не встигнути подіяти, зіпсувавши вам весь десерт неприємним присмаком. Так що експериментуйте!

Схожі рецепти