Вергуни на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви зважилися приготувати українські пончики, а кефіру не виявилося, - не біда, - вашій увазі пропонується простий рецепт вергунів на сметані, ще більш ситних, ніжних і повітряних! Спробуйте!
Опис приготування:
Якщо кефіру під рукою не виявилося, то цей рецепт приготування вергунів на сметані вам точно стане в нагоді. Адже це відмінне ласощі для всієї родини, - та й вам не треба буде довго мучитися, стоячи над плитою. Приступимо?
Так як приготувати вергуни на сметані? Немає нічого простіше!
1. Змішуємо в мисці розпушувач і цукор, і заливаємо сметаною. Ретельно перемішуємо.
2. Тепер окремо збиваємо яйце віночком, і теж додаємо до сметані.
3. Масло краще розтопити на водяній бані, і влити слідом за яйцем. Ще раз добре перемішати, і потихеньку всипаємо борошно.
4. Вимішуємо тісто, накриваємо його рушником, і нехай постоїть ще 15-30 хвилин.
5. Тепер в товстостінну каструлю заливаємо олію без запаху, і ставимо на плиту.
6. Тим часом з тіста формуємо вергуни, і в киплячій олії обсмажуємо кожен з двох сторін.
От і все, вид, як просто! За рахунок того, що замість рідкого кефіру ми додаємо сметану, борошна може знадобитися трохи менше. І саме тому, до речі, краще використовувати розпушувач, а не просту соду, - адже сметана менш кисла, так що сода може просто не встигнути подіяти, зіпсувавши вам весь десерт неприємним присмаком. Так що експериментуйте!
- Крем - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 50 грам
- Розпушувач - 0.5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
Так як приготувати вергуни на сметані? Немає нічого простіше!
1. Змішуємо в мисці розпушувач і цукор, і заливаємо сметаною. Ретельно перемішуємо.
2. Тепер окремо збиваємо яйце віночком, і теж додаємо до сметані.
3. Масло краще розтопити на водяній бані, і влити слідом за яйцем. Ще раз добре перемішати, і потихеньку всипаємо борошно.
4. Вимішуємо тісто, накриваємо його рушником, і нехай постоїть ще 15-30 хвилин.
5. Тепер в товстостінну каструлю заливаємо олію без запаху, і ставимо на плиту.
6. Тим часом з тіста формуємо вергуни, і в киплячій олії обсмажуємо кожен з двох сторін.
От і все, вид, як просто! За рахунок того, що замість рідкого кефіру ми додаємо сметану, борошна може знадобитися трохи менше. І саме тому, до речі, краще використовувати розпушувач, а не просту соду, - адже сметана менш кисла, так що сода може просто не встигнути подіяти, зіпсувавши вам весь десерт неприємним присмаком. Так що експериментуйте!