Великодній ягня
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати на святковий стіл дещо цікаве, крім пасок? Тоді ось вам оригінальна ідея - великодній ягня в домашніх умовах. Незвично, смачно і зовсім нескладно.
Відразу зверну вашу увагу на те, що цей простий рецепт пасхального ягняти передбачає використання форми. Після випікання ви можете прикрашати його кремом, глазур'ю або навіть шоколадом, наприклад. Втім, і без додаткового прикраси він виглядає на столі досить ефектно. При бажанні в саме тісто ви можете додати цукати, сухофрукти тощо.
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 0.5 склянки
- Борошно - 90-100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 щіпка
1. Сам процес приготування тіста досить стандартний: в глибокій мисці збийте цукор з розм'якшеним вершковим маслом.
2. Коли масло стало повітряним, починайте вводити по одному яйця, безперервно збиваючи їх.
3. Окремо з'єднайте борошно з розпушувачем і крохмалем. Просійте і всипати невеликими порціями.
4. Ось таким по консистенції вийде тісто. Всипте дрібку ваніліну, а також інші ароматні добавки, якщо ви їх використовуєте.
5. Форму промажьте як слід рослинним або розтопленим вершковим маслом. Присипте як слід борошном, в тому числі і шви.
6. Викладіть і розрівняйте по всій формі тісто.
7. І ось тепер можете відправити форму в розігріту приблизно до 180-190 градусів духовку.
8. Приблизно через 35-45 хвилин, коли з'явиться рум'яна кірочка, великодній ягня в домашніх умовах буде готовий.
9. Тісто може піднятися, але це легко виправити, зрізавши нерівності гострим ножем.
10. Ось і весь секрет, як приготувати пасхального ягняти. А далі можете експериментувати з прикрасами або відразу подавати цікаву випічку до столу.