Веганська кіче
(покроковий рецепт з фото)
Краща адаптація традиційного рецепту Кіша, яка за смаком анітрохи не поступається оригіналу. Розсипчасте швейцарське тісто і ніжна горіхова основа. Смачно, ситно, незвично. Пробуємо?
Для цього рецепта необхідні харчові (нЕ pekarskie! ) дріжджі, вони надають страві неповторний сирний смак. Чим холодніше буде вода для швейцарського тесту, тим краще воно вийде. Дана кількість інгредієнтів розраховане на форму діаметром 22 см з низькими бортиками. А тепер я детально розповім, як приготувати веганські киш.
- Пшеничне борошно - 250 грам
- Тофу - 250 грам
- Харчові дріжджі - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 60 грам
- Сіль - 10 грам(5 г - в тісто, 5 г - в суміш з тофу і кешью)
- Sparzha - 100 грам
- Картопля - 150 грам
- Вода - 160 грам(100 г - в суміш з тофу і кешью, 60 г - в тісто)
- Кешью - 60 грам
Для початку підготуйте всі інгредієнти. Для 30-40 хвилин поставте склянку води в морозильну камеру. Якщо у вас недостатньо потужний блендер, то обов'язково замочіть кешью в воді на пару годин.
Наріжте картоплю на дрібні шматочки і відправте на 10 хвилин в пароварку. Для 5 хвилин до закінчення покладіть туди ж спаржу.
Подрібніть в чаші блендера тофу, кешью, харчові дріжджі і сіль. Поступово почніть вливати воду до отримання необхідної консистенції. Води може знадобитися менше, все залежить від соковитості тофу.
У результаті повинна вийти однорідна суміш. За консистенцією, як дуже густа сметана.
Далі готуємо швейцарське тісто. Збийте міксером дуже холодну воду, сіль і масло. Повинна вийти біла емульсія.
Змішайте емульсію з борошном.
Швейцарське тісто необхідно добре вимісити до однорідної консистенції.
Розкачайте тісто за розміром форми. Притисніть гарненько тісто до бортикам форми.
Викладіть 1/3 суміші з тофу і кешью на тісто, зверху розкладіть начинку з картоплі.
Покрийте картопля залишилася сумішшю з тофу і кешью, зверху викладіть спаржу. Трохи вдавите її, щоб вона краще закріпилася. Випікайте киш 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!