Ватрушки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування улюблених ватрушок. Такі ватрушки дуже сподобаються і дітям, і дорослим, особливо якщо їх подати до молока.
Кількість порцій: 12
- Сир - 400 грам
- Темний родзинки - 70 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 180 грам
- Цукор - 180 грам
- Світлий ром - 90 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. В першу чергу просеем борошно. Візьмемо велику миску і висипаючи гіркою туди просіяне борошно. Зверху зробимо невелике заглиблення і додамо в нього заздалегідь розм'якшене до кімнатної температури вершкове масло, кілька ложок рому, цукру, солі, яєць і сметани.
2. Треба досить швидко замісити тісто, покласти його в пакет або загорнути в харчову плівку і хвилин на тридцять-сорок поставити в холодильник. У ромі замочуємо приблизно на одну годину промиті родзинки (зробити це можна і заздалегідь).
3. Займемося начинкою: з цукром і яйцями змішуємо сир, сюди ж додаємо ізюм разом з ромом. Все добре перемішуємо.
4. Приблизно в півсантиметра розгортаємо холодну тісто і за розмірами готуються ватрушек вирізаємо гуртки. Потім необхідно позагібать краю у кружечків.
5. Тепер приготуємо деко, застелити його пергаментом для випічки і викладемо на нього тісто. Накладаємо сирну начинку. Змащуємо сирну поверхню яєчної сумішшю.
6. Хвилин на п'ятнадцять-двадцять відправляємо наші ватрушки в розігрітий духову шафу. Температура повинна бути сто дев'яносто градусів.