Рецепт Ватрушки фото

Ватрушки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Різдво
Випічка, Булочки, Ватрушки

Рецепт приготування улюблених ватрушок. Такі ватрушки дуже сподобаються і дітям, і дорослим, особливо якщо їх подати до молока.

Кількість порцій: 12
  • Сир - 400 грам
  • Темний родзинки - 70 грам
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Крем - 180 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Світлий ром - 90 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
ватрушки - фото крок 1
1. В першу чергу просеем борошно. Візьмемо велику миску і висипаючи гіркою туди просіяне борошно. Зверху зробимо невелике заглиблення і додамо в нього заздалегідь розм'якшене до кімнатної температури вершкове масло, кілька ложок рому, цукру, солі, яєць і сметани.
ватрушки - фото крок 2
2. Треба досить швидко замісити тісто, покласти його в пакет або загорнути в харчову плівку і хвилин на тридцять-сорок поставити в холодильник. У ромі замочуємо приблизно на одну годину промиті родзинки (зробити це можна і заздалегідь).
ватрушки - фото крок 3
3. Займемося начинкою: з цукром і яйцями змішуємо сир, сюди ж додаємо ізюм разом з ромом. Все добре перемішуємо.
ватрушки - фото крок 4
4. Приблизно в півсантиметра розгортаємо холодну тісто і за розмірами готуються ватрушек вирізаємо гуртки. Потім необхідно позагібать краю у кружечків.
ватрушки - фото крок 5
5. Тепер приготуємо деко, застелити його пергаментом для випічки і викладемо на нього тісто. Накладаємо сирну начинку. Змащуємо сирну поверхню яєчної сумішшю.
ватрушки - фото крок 6
6. Хвилин на п'ятнадцять-двадцять відправляємо наші ватрушки в розігрітий духову шафу. Температура повинна бути сто дев'яносто градусів.

Схожі рецепти