Рецепт Ватрушки з сиром на дріжджах фото

Ватрушки з сиром на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто , Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Булочки , Ватрушки
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ватрушки з сиром - прекрасна і здорова випічка, яка ідеально підійде для полудня, дитячого або дорослого свята. Такі ватрушки можна взяти з собою на природу або в офіс.

Опис приготування:

Молоко нагріваємо приблизно до 40-45 градусів, розчиняємо в ньому цукор (2 ст.Л) і дріжджі. Ми залишаємо хвилин на 10, поки на молоці чи не з'явиться "шапочка". У дріжджову суміш додаємо розтоплене вершкове масло, сіль і просіваємо борошно. Замішуємо гладке еластичне тісто.

Ставимо його в тепле місце підходити - тісто має збільшитися вдвічі. Коли воно підійде, обминали його і знову даємо підійти. Знову обминали, діляться на 16 частин, кладемо на застелений пергаментом деко і даємо підійти.

Поки кульки підходять, готуємо начинку. Для цього сир протираємо через сито, змішуємо з цукром (4 ст.Л), сметаною, жовтками, маслом борошном і ваніллю. Кількість цукру можна варіювати за смаком. У результаті повинна вийти густувата маса.

У центрі кожної кульки дном склянки продавлюємо поглиблення так, щоб вийшла як би кошичок з дном і краями.

Змащуємо краю змішаним з молоком жовтком, серединки наповнюємо начинкою.

Випікаємо ватрушки при температурі 200 градусів з протягом 20-30 хвилин (залежить від духовки). На дно духовки краще поставити ємність з водою.


  • Дріжджі - 30 грам
  • Молоко - 270 мілілітрів
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Борошно - 450 грам (за ситуації можна додати до потрібної консистенції тесту.)
  • Олія - 50 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сир - 500 грам
  • Жовток - 4 штуки
  • Олія - 40 грам (розтоплене.)
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Ванільна есенція - 2 краплі
Молоко нагріваємо приблизно до 40-45 градусів, розчиняємо в ньому цукор (2 ст.Л) і дріжджі. Ми залишаємо хвилин на 10, поки на молоці чи не з'явиться "шапочка". У дріжджову суміш додаємо розтоплене вершкове масло, сіль і просіваємо борошно. Замішуємо гладке еластичне тісто.

Ставимо його в тепле місце підходити - тісто має збільшитися вдвічі. Коли воно підійде, обминали його і знову даємо підійти. Знову обминали, діляться на 16 частин, кладемо на застелений пергаментом деко і даємо підійти.

Поки кульки підходять, готуємо начинку. Для цього сир протираємо через сито, змішуємо з цукром (4 ст.Л), сметаною, жовтками, маслом борошном і ваніллю. Кількість цукру можна варіювати за смаком. У результаті повинна вийти густувата маса.

У центрі кожної кульки дном склянки продавлюємо поглиблення так, щоб вийшла як би кошичок з дном і краями.

Змащуємо краю змішаним з молоком жовтком, серединки наповнюємо начинкою.

Випікаємо ватрушки при температурі 200 градусів з протягом 20-30 хвилин (залежить від духовки). На дно духовки краще поставити ємність з водою.

Схожі рецепти