Ватрушки з сиром на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Ватрушки з сиром - прекрасна і здорова випічка, яка ідеально підійде для полудня, дитячого або дорослого свята. Такі ватрушки можна взяти з собою на природу або в офіс.
Молоко нагріваємо приблизно до 40-45 градусів, розчиняємо в ньому цукор (2 ст.Л) і дріжджі. Ми залишаємо хвилин на 10, поки на молоці чи не з'явиться "шапочка". У дріжджову суміш додаємо розтоплене вершкове масло, сіль і просіваємо борошно. Замішуємо гладке еластичне тісто.
Ставимо його в тепле місце підходити - тісто має збільшитися вдвічі. Коли воно підійде, обминали його і знову даємо підійти. Знову обминали, діляться на 16 частин, кладемо на застелений пергаментом деко і даємо підійти.
Поки кульки підходять, готуємо начинку. Для цього сир протираємо через сито, змішуємо з цукром (4 ст.Л), сметаною, жовтками, маслом борошном і ваніллю. Кількість цукру можна варіювати за смаком. У результаті повинна вийти густувата маса.
У центрі кожної кульки дном склянки продавлюємо поглиблення так, щоб вийшла як би кошичок з дном і краями.
Змащуємо краю змішаним з молоком жовтком, серединки наповнюємо начинкою.
Випікаємо ватрушки при температурі 200 градусів з протягом 20-30 хвилин (залежить від духовки). На дно духовки краще поставити ємність з водою.
- Дріжджі - 30 грам
- Молоко - 270 мілілітрів
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Борошно - 450 грам (за ситуації можна додати до потрібної консистенції тесту.)
- Олія - 50 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сир - 500 грам
- Жовток - 4 штуки
- Олія - 40 грам (розтоплене.)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Ванільна есенція - 2 краплі
Ставимо його в тепле місце підходити - тісто має збільшитися вдвічі. Коли воно підійде, обминали його і знову даємо підійти. Знову обминали, діляться на 16 частин, кладемо на застелений пергаментом деко і даємо підійти.
Поки кульки підходять, готуємо начинку. Для цього сир протираємо через сито, змішуємо з цукром (4 ст.Л), сметаною, жовтками, маслом борошном і ваніллю. Кількість цукру можна варіювати за смаком. У результаті повинна вийти густувата маса.
У центрі кожної кульки дном склянки продавлюємо поглиблення так, щоб вийшла як би кошичок з дном і краями.
Змащуємо краю змішаним з молоком жовтком, серединки наповнюємо начинкою.
Випікаємо ватрушки при температурі 200 градусів з протягом 20-30 хвилин (залежить від духовки). На дно духовки краще поставити ємність з водою.