Варення з смородини перекручене

Варення з смородини перекручене
Кількість порцій: 3 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Хтось любить, щоб в варення ягідки залишалися цілими, але особисто мені більше подобається, коли воно густе і однорідне по консистенції, тоді його можна намазати на шматочок батончика і з чайком з'їсти.

опис приготування:

мабуть, смородина - це найпопулярніша ягода, особливо коли мова йде про заготовках, тому і рецептів з нею є безліч, і я хочу поділитися з вами своїм варіантом і розповісти, як закатати варення зі смородини перекручене. Це найулюбленіші ласощі в нашій родині, так що готуємо ми його щороку і в великих кількостях. Головна особливість цього варення полягає в тому, що перед варінням ягоди необхідно перекрутити, завдяки цій процедурі консистенція у варення стане дуже густа і однорідна. Загалом, це неймовірно смачно, тому я рекомендую вам обов'язково приготувати варення зі смородини, перекручене в домашніх умовах.

  • смородина— 1 кілограм
  • цукор— 1,5 кілограма
  • апельсин— 2 штуки
Варення з смородини перекручене - фото крок 1 Отже, очищаємо ягоди від сміття, плодоніжок і зіпсованих плодів, ретельно промиваємо під водою і просушують смородину.

Варення з смородини перекручене - фото крок 2 Тепер в м'ясорубці встановлюємо дрібну сіточку і пропускаємо через неї підсохлі ягоди.

Варення з смородини перекручене - фото крок 3 Перекладаємо ягідну масу в каструлю, додаємо цукор і ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи.

Варення з смородини перекручене - фото крок 4 Апельсини гарненько промиваємо і опускаємо в киплячу воду, варимо хвилин 10, потім даємо їм охолонути і нарізаємо їх на невеликі частини.

Варення з смородини перекручене - фото крок 5 Потім також перекручуємо їх разом з шкіркою через м'ясорубку з дрібною сіточкою.

Варення з смородини перекручене - фото крок 6 Перекладаємо апельсини до смородині, перемішуємо і доводимо масу до кипіння, варимо ще 10 хвилин. Після закінчення часу розкладаємо гаряче варення по стерилізованим банкам і закриваємо їх кришками. А взимку, коли захочеться чогось смачненького, відкриваємо варення і насолоджуємося його відмінним смаком. Смачного!

Схожі рецепти

Пиріг з варення чорної смородини

Пиріг з варення чорної смородини

Підготувала для вас покроковий рецепт, в якому детально описано, як приготувати пиріг з варення чорної смородини. Дуже красива випічка у вигляді вінка підійде навіть для подачі в святковий день. опис приготування: Такий пиріг може зібрати велику компанію за чашкою чаю. начинка варіюється: дода...

читати далі
Найкорисніше варення з чорної смородини

Найкорисніше варення з чорної смородини

Не варто думати, що варення з чорної смородини виходить менш солодким і менш корисним, ніж малинове. подивіться, як приготувати найкорисніше варення з чорної смородини і переконайтеся самі! опис приготування: Технологія приготування варення проста і однакова для будь-якого виду ягід, але є оди...

читати далі
Сире варення зі смородини

Сире варення зі смородини

В такому сиром варення зі смородини зберігаються всі вітаміни, воно відмінно стоїть і володіє чудовим смаком. До того ж, воно не дуже солодке і швидко готується. Будемо використовувати чорну смородину. опис приготування: Ароматне сире варення з чорної смородини — джерело вітамінів. Хоча б бано...

читати далі
Варення з чорної смородини з пектином

Варення з чорної смородини з пектином

Варення з чорної смородини з пектином стане відмінним рішенням для домашньої консервації. Рецепт містить мінімум інгредієнтів. раджу дізнатися, як приготувати варення з чорної смородини з пектином. опис приготування: смачне, домашнє густе варення, спасибі prirodnomu zagustitelyu і pektinu 1 уп...

читати далі
Варення з червоної смородини без закачування

Варення з червоної смородини без закачування

Зберегти корисні літні вітаміни на всю зиму допоможе дивно ароматне і просте в приготуванні варення з червоної смородини без закачування в домашніх умовах. опис приготування: Зберігати таке варення можна в холодильнику і використовувати як в якості добавки до випічки і десертів, так і просто я...

читати далі