Варення з смородини перекручене
(покроковий рецепт з фото)
Хтось любить, щоб в варення ягідки залишалися цілими, але особисто мені більше подобається, коли воно густе і однорідне по консистенції, тоді його можна намазати на шматочок батончика і з чайком з'їсти.
Мабуть, смородина - це найпопулярніша ягода, особливо коли язик йде про заготовках, тому і рецептів з нею є безліч, і я хочу поділитися з вами своїм варіантом і розповісти, як закатати варення зі смородини перекручене. Це найулюбленіші ласощі в нашій родині, так що готуємо ми його щороку і в великих кількостях. Головна особливість цього варення полягає в тому, що перед варінням ягоди необхідно перекрутити, завдяки цій процедурі консистенція у варення стане дуже густа і однорідна. Загалом, це неймовірно смачно, тому я рекомендую вам обов'язково приготувати варення зі смородини, перекручене в домашніх умовах.
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Апельсин - 2 штуки
Отже, очищаємо ягоди від сміття, плодоніжок і зіпсованих плодів, ретельно промиваємо під водою і просушують смородину.
Тепер в м'ясорубці встановлюємо дрібну сіточку і пропускаємо через неї підсохлі ягоди.
Перекладаємо ягідну масу в каструлю, додаємо цукор і ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
Апельсини гарненько промиваємо і опускаємо в киплячу воду, варимо хвилин 10, потім даємо їм охолонути і нарізаємо їх на невеликі частини.
Потім також перекручуємо їх разом з шкіркою через м'ясорубку з дрібною сіточкою.
Перекладаємо апельсини до смородині, перемішуємо і доводимо масу до кипіння, варимо ще 10 хвилин. Після закінчення часу розкладаємо гаряче варення по стерилізованим банкам і закриваємо їх кришками. А взимку, коли захочеться чогось смачненького, відкриваємо варення і насолоджуємося його відмінним смаком. Смачного!