Рецепт Варення з смородини перекручене фото

Варення з смородини перекручене
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Дієтичне харчування, Для діабетиків
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Хтось любить, щоб в варення ягідки залишалися цілими, але особисто мені більше подобається, коли воно густе і однорідне по консистенції, тоді його можна намазати на шматочок батончика і з чайком з'їсти.

Мабуть, смородина - це найпопулярніша ягода, особливо коли язик йде про заготовках, тому і рецептів з нею є безліч, і я хочу поділитися з вами своїм варіантом і розповісти, як закатати варення зі смородини перекручене. Це найулюбленіші ласощі в нашій родині, так що готуємо ми його щороку і в великих кількостях. Головна особливість цього варення полягає в тому, що перед варінням ягоди необхідно перекрутити, завдяки цій процедурі консистенція у варення стане дуже густа і однорідна. Загалом, це неймовірно смачно, тому я рекомендую вам обов'язково приготувати варення зі смородини, перекручене в домашніх умовах.

  • Смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Апельсин - 2 штуки
варення з смородини перекручене - фото крок 1
Отже, очищаємо ягоди від сміття, плодоніжок і зіпсованих плодів, ретельно промиваємо під водою і просушують смородину.
варення з смородини перекручене - фото крок 2
Тепер в м'ясорубці встановлюємо дрібну сіточку і пропускаємо через неї підсохлі ягоди.
варення з смородини перекручене - фото крок 3
Перекладаємо ягідну масу в каструлю, додаємо цукор і ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
варення з смородини перекручене - фото крок 4
Апельсини гарненько промиваємо і опускаємо в киплячу воду, варимо хвилин 10, потім даємо їм охолонути і нарізаємо їх на невеликі частини.
варення з смородини перекручене - фото крок 5
Потім також перекручуємо їх разом з шкіркою через м'ясорубку з дрібною сіточкою.
варення з смородини перекручене - фото крок 6
Перекладаємо апельсини до смородині, перемішуємо і доводимо масу до кипіння, варимо ще 10 хвилин. Після закінчення часу розкладаємо гаряче варення по стерилізованим банкам і закриваємо їх кришками. А взимку, коли захочеться чогось смачненького, відкриваємо варення і насолоджуємося його відмінним смаком. Смачного!

Схожі рецепти