Рецепт Варення з смородини на зиму фото

Варення з смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Дієтичне харчування, Для діабетиків
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Приготувати варення зі смородини на зиму за цим рецептом простіше простого, вам знадобитися менше години, щоб зробити ароматне і корисне частування, яким ви будете насолоджуватися холодними вечорами.


Оскільки на нашій ділянці росте кілька кущів смородини, то різні заготовки з неї є невід'ємною частиною нашого життя: варенням ми ласуємо вранці та ввечері, а без компоту не проходить жодне свято. І якщо вже у мене є кілька простих і хороших рецептів, то я вирішила поділитися ними з вами і розповісти, як закатати варення зі смородини на зиму. Я не дуже люблю довге метушню на кухні, тому я вирішила максимально спростити собі задачу і тепер додаю в варення пектин, що значно скорочуємо час його приготування і робить саме варення густішим. Воно виходить за консистенцією майже як джем, а смак у такого варення просто чудовий, це ідеальна начинка для пирогів, пиріжків і печива. Так що якщо в цьому році у вас буде багатий урожай ягід, то обов'язково закатати варення зі смородини на зиму в домашніх умовах, воно буде радувати вас своїм відмінним смаком весь осінньо-зиязикай період.

  • Смородина чорна - 8 склянок
  • Цукор - 7 склянок
  • Вода - 1 Склянка
  • Пектин Paketik - 1 штука
варення з смородини на зиму - фото крок 1
Перед тим як почати приготування необхідно простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. До речі, розкладати готове варення слід в ще гарячі банки.
варення з смородини на зиму - фото крок 2
Ягоди перебираємо і промиваємо, потім перекладаємо в глибоку каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо рідину до кипіння, варимо смородину протягом 10 хвилин.
варення з смородини на зиму - фото крок 3
Як тільки ягоди стали м'якими, додаємо в каструлю пектин і продовжуємо варити все до його повного розчинення. Потім всипаємо цукор, знову доводимо рідину до кипіння і варимо вариво протягом однієї хвилини. Знімаємо каструлю з вогню і прибираємо з варення піну.
варення з смородини на зиму - фото крок 4
Поки варення не охололо, розкладаємо його по стерилізованим банкам, так щоб до горлечка залишався приблизно 1 см, і закочує їх. Потім закочені банки слід ще раз простерилізувати на водяній бані і поставити їх під ковдру до повного охолодження, а потім прибрати банки в прохолодне.

Схожі рецепти