Рецепт Варення з смородини на зиму фото

Варення з смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 8
Час приготування: 50 хв.

Приготувати варення зі смородини на зиму за цим рецептом простіше простого, вам знадобитися менше години, щоб зробити ароматне і корисне частування, яким ви будете насолоджуватися холодними вечорами.


Опис приготування:

Оскільки на нашій ділянці росте кілька кущів смородини, то різні заготовки з неї є невід'ємною частиною нашого життя: варенням ми ласуємо вранці та ввечері, а без компоту не проходить жодне свято. І якщо вже у мене є кілька простих і хороших рецептів, то я вирішила поділитися ними з вами і розповісти, як закатати варення зі смородини на зиму. Я не дуже люблю довге метушню на кухні, тому я вирішила максимально спростити собі задачу і тепер додаю в варення пектин, що значно скорочуємо час його приготування і робить саме варення густішим. Воно виходить за консистенцією майже як джем, а смак у такого варення просто чудовий, це ідеальна начинка для пирогів, пиріжків і печива. Так що якщо в цьому році у вас буде багатий урожай ягід, то обов'язково закатати варення зі смородини на зиму в домашніх умовах, воно буде радувати вас своїм відмінним смаком весь осінньо-зиязикай період.

  • Смородина чорна - 8 склянок
  • Цукор - 7 склянок
  • Вода - 1 Склянка
  • Пектин Paketik - 1 штука
варення з смородини на зиму - фото крок 1
Перед тим як почати приготування необхідно простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. До речі, розкладати готове варення слід в ще гарячі банки.
варення з смородини на зиму - фото крок 2
Ягоди перебираємо і промиваємо, потім перекладаємо в глибоку каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо рідину до кипіння, варимо смородину протягом 10 хвилин.
варення з смородини на зиму - фото крок 3
Як тільки ягоди стали м'якими, додаємо в каструлю пектин і продовжуємо варити все до його повного розчинення. Потім всипаємо цукор, знову доводимо рідину до кипіння і варимо вариво протягом однієї хвилини. Знімаємо каструлю з вогню і прибираємо з варення піну.
варення з смородини на зиму - фото крок 4
Поки варення не охололо, розкладаємо його по стерилізованим банкам, так щоб до горлечка залишався приблизно 1 см, і закочує їх. Потім закочені банки слід ще раз простерилізувати на водяній бані і поставити їх під ковдру до повного охолодження, а потім прибрати банки в прохолодне.

Схожі рецепти