Варення з смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати варення зі смородини на зиму за цим рецептом простіше простого, вам знадобитися менше години, щоб зробити ароматне і корисне частування, яким ви будете насолоджуватися холодними вечорами.
Оскільки на нашій ділянці росте кілька кущів смородини, то різні заготовки з неї є невід'ємною частиною нашого життя: варенням ми ласуємо вранці та ввечері, а без компоту не проходить жодне свято. І якщо вже у мене є кілька простих і хороших рецептів, то я вирішила поділитися ними з вами і розповісти, як закатати варення зі смородини на зиму. Я не дуже люблю довге метушню на кухні, тому я вирішила максимально спростити собі задачу і тепер додаю в варення пектин, що значно скорочуємо час його приготування і робить саме варення густішим. Воно виходить за консистенцією майже як джем, а смак у такого варення просто чудовий, це ідеальна начинка для пирогів, пиріжків і печива. Так що якщо в цьому році у вас буде багатий урожай ягід, то обов'язково закатати варення зі смородини на зиму в домашніх умовах, воно буде радувати вас своїм відмінним смаком весь осінньо-зиязикай період.
- Смородина чорна - 8 склянок
- Цукор - 7 склянок
- Вода - 1 Склянка
- Пектин Paketik - 1 штука