Варення з смородини на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
А ви коли-небудь готували варення зі смородини на сковороді, якщо ні, то обов'язково спробуйте, адже це дуже просто. Варення виходить трохи кислувате, але з приголомшливим запахом і смаком.
На перший погляд цей рецепт приготування варення зі смородини на сковороді може здатися комусь дивним, але повірте мені, це дійсно дуже смачно. Таким способом заготавливали смородину и моя бабушка, і мама, тому це надійний перевірений варіант, Котрий, я впевнена, сподобається вам і вашим близьким. Правда, для того щоб зробити такі ласощі вам знадобиться чавунна сковорода, але я думаю, що така річ у багатьох знайдеться на кухні. В іншому зробити варення з смородини на сковороді в домашніх умовах дуже просто і, до речі, з цим рецептом ви економите цукор і час, так що цей варіант у всіх відносинах відмінний.
1) Як зазвичай, насамперед промиваємо смородину і відкидаємо її на друшляк, щоб з ягід стекла вода.
2) Чавунну сковороду ставимо на вогонь і гарненько її нагріваємо, так щоб крапля води моментально на неї випаровувалася.
3) Викладаємо ягоди на гарячу сковороду і чекаємо, поки вони лопнуть і дадуть достатньо соку, після цього можна додавати цукор.
4) Готуємо варення на сковороду, помішуючи, доти, поки гранули цукру не розчиняться повністю.
5) Коли цукор розчиниться, розкладаємо гаряче варення по стерилізованим баночках і закриваємо їх щільно поліетиленовими кришками, накриваємо ковдрою і залишаємо так остигати.
Таке ароматне варення досить добре зберігається навіть при кімнатній температурі, так що ви всю зиму зможете їсти його всією родиною. Смачного!
- Смородина чорна - 3 склянки
- Цукор - 1 Склянка
1) Як зазвичай, насамперед промиваємо смородину і відкидаємо її на друшляк, щоб з ягід стекла вода.
2) Чавунну сковороду ставимо на вогонь і гарненько її нагріваємо, так щоб крапля води моментально на неї випаровувалася.
3) Викладаємо ягоди на гарячу сковороду і чекаємо, поки вони лопнуть і дадуть достатньо соку, після цього можна додавати цукор.
4) Готуємо варення на сковороду, помішуючи, доти, поки гранули цукру не розчиняться повністю.
5) Коли цукор розчиниться, розкладаємо гаряче варення по стерилізованим баночках і закриваємо їх щільно поліетиленовими кришками, накриваємо ковдрою і залишаємо так остигати.
Таке ароматне варення досить добре зберігається навіть при кімнатній температурі, так що ви всю зиму зможете їсти його всією родиною. Смачного!