Рецепт Варення з щавлю фото

Варення з щавлю
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Зелень , Щавель
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 35 хв.

Ви пробували коли-небудь варення з щавлю? Або могли уявити, що з листя щавлю, які ми кладемо в борщ, можна приготувати солодке вишукане варення? Я поділюся з вами оригінальною ідеєю!

Опис приготування:

Кожен з нас вже звик до полуничного, малиновому, яблучному варені, їх смак давно знаком, і здивувати ними вже практично неможливо. Хіба що додати в них різні прянощі і незвичайні інгредієнти. Але зараз не про це, на цьому, як зі звичайного рослини, ще деякий час назад вважалося бур'яном, можна приготувати вишукане, незвичайне і дуже смачне варення. І це за лічені хвилини і всього з декількох інгредієнтів! рецепт, як приготувати варення з щавлю, я знайшла на одному з кулінарних сайтів, який спеціалізується на оригінальних рецептах. Звичайно, перша думка була, що це якийсь жарт, але почитавши відгуки, я все ж вирішила приготувати його. Виявилося, що кислий за своєю природою щавель, проварюючи з цукром, стає солодкий з ніжною кислинкою. Цим він злегка нагадує яблучне варення, але смак у варення з щавлю більш насичений.

  • Щавель - 2 пучка
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Вода - 3 Ст. Ложки
варення з щавлю - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні для майбутнього страви інгредієнти. Щавель промийте, видаліть пошкоджені листя.
варення з щавлю - фото крок 2
Щавель поріжте на смужки шириною приблизно 1 см.
варення з щавлю - фото крок 3
Викладіть щавель на сковороду, додайте воду, засипте його цукром. На повільному вогні готуйте 20 хвилин.
варення з щавлю - фото крок 4
Готове вареньте розкладіть по стерилізованим банкам і закатати.

Схожі рецепти