Варення з м'яти
(покроковий рецепт з фото)
Варення з м'яти, безумовно, на любителя. Воно добре в невеликих дозах. Можна додавати його в чай, використовувати у випічці або при приготуванні соусів.
Ароматне і заспокійливу солодке варення - це м'ятна. Одна чайна ложечка такої домашньої заготовки на ніч і солодкий сон вам забезпечений. Готується варення дуже просто, а за смаком виходить просто незрівнянним. Прозоре, з жовтуватим відтінком і шовковистою основою, особисто мені воно дуже нагадує за своєю структурою солодкий сироп або рідкий мед. Спробуйте приготувати варення з м'яти, хоча б баночку, якщо у вас вона є, ви будете приємно здивовані отриманим результатом. Таке варення надовго зберігає всі властивості м'яти, дозволяючи відчувати їх впливу круглий рік.
- М'ята - 250 грам (зі стеблами)
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вода - 200 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти. М'ята і цукор - це той мінімум, що нам знадобиться.
М'ятні листя разом із стеблами ретельно промийте під проточною водою, потім перекладіть їх в емальований таз.
Додайте воду і цукор. Кількість рідини, як і цукру, можете сміливо варіювати на свій розсуд. Поставте таз в тепле місце до розчинення цукрового піску.
Після чого тазик поставте на плиту і доведіть до кипіння. Проваріть м'яту в сиропі 10 хвилин і зніміть з вогню. Залиште в спокої на 12 годин, прикривши ємність чистою тканиною. Потім сироп знову доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню. Наполягайте ще 12 годин, після чого процідіть через дрібне сито і розлийте по банках.
Є варіант, коли листя м'яти йдуть в варення в перекрученому вигляді, але мені таке густе варення не до смаку. Варення досить аллергенное, будьте обережні в дозуванні. Вдалих заготовок!